Oldal kiválasztása

Karakter: Gorten Grundback Játék: Warmachine

Név: Vladimir Matic-Kuriljov
Becenév: Shunak
Link: https://www.facebook.com/shunkarion/
Csillagjegy: a csillagászoknak eltérő véleményük van erről
Szülőváros: Belgrád, Szerbia
Foglalkozás: Mad Head Games
Kedvenc film/sorozat: Dune, Excalibur, Matrix, Princess Mononoke, Conan a Barbár, Firefly, The Wire, Tengen Toppa Gurren Lagann, Evangelion, Legend of the Galactic Heroes
Kedvenc énekes/együttes: Pain of Salvation, Ayreon, Blind Guardian, Cynic, Diorama, VNV Nation és ehhez hasonlók
Kedvenc videójáték: Warcraft 1-től 3-ig, Korai Heroes of Might and Magic, Dragon Age, Portal 

1.Hogyan találkoztál a Cosplay világával, és hogyan csatlakoztál ehhez a közösséghez?

2011 körül kezdtem, elsősorban speciális maszkokkal és sminkkel (FX makeup) és művégtagokkal. Ilyesmi előzményekkel kerültem bele a cosplay világába,  valamint nagyon szerepe volt ebben az egészben Ferasha-nak, aki nagyjából a kezdetek óta mellettem van. Korábban is érdeklődtem a Cosplay iránt, de eleinte túl soknak tűnt az amúgy is nagyszámú hobbijaim mellett. Végül az vonzott be engem ebbe a világba, hogy itt gyakorlatilag eggyé válhattam a karakterekkel, nem csak mint holmi portékát mutatok magamon, hanem saját magamat.

2. Van olyan személy a Cosplay világában, akire felnézel, aki inspirál téged?

Főleg más művészeket kerestem nem elsősorban cosplayereket, aztán megtaláltam Adam Savage-t és egyszerűen imádom. A legnagyobb örömmel és lelkesedéssel ugrik bele bármibe, amit megakar alkotni, és szerintem ennél buzdítóbb dolog kevés van. Nagyon könnyű találni nagyon jó cosplayereket, akik tényleg jók abban amit csinálnak, csak számomra nem mindig jön át az a feltétlen eltökéltség.

Karakter: Butcher of Khardov Játék: Warmachine

3. Hogyan reagált családod, amikor belekezdtél?

Amikor belekezdtem akkor már a húszas éveim közepén voltam, szóval nem számított annyira. Nem nagyon értik, ráfogják hogy ez csak egy újabb furcsa hobbim, de persze azt sem mondhatom, hogy nem támogatnak.

4. Melyik volt a legnehezebb cosplayed, és mennyi idő volt, mire elkészült?

Egyértelműen Gorten Grundback. Az eredeti terv az az volt, hogy pár hét alatt sikerül összerakni, de nagyon hamar beláttam, hogy nem szabad sietnem, ha jól akarom csinálni. Nagyjából két hónapot ölelt fel, mire elkészültem vele úgy, hogy közben nem egy barátom nézett be hozzám és segített be időről-időre.

Karakter: Ommadon the Red Wizard Film/széria: The Flight of Dragons

5. Van valami furcsa vagy vicces Cosplayes élményed?

Még a korai időkben, volt egy original cosplayem – egy űrbarbár vérmedve. Az akkori színvonalamhoz képest nagyon menőnek éreztem, még csináltam
neki egy medve fejet is, amit tudtam viselni. A rendezvényen se volt vele (mármint a fej viselésével) semmi probléma, csak mivel senki nem tudta miből vagyok,
így elkereszteltek Pedobearnek. És végig így hívtak. A legdúrvább az volt, hogy ez még később is előfordult, amikor is egy kislány így szólt hozzám, hogy “te vagy az a pedobear tavalyról.”

6. A Cosplayen kívül van másmilyen elfoglaltságod/hobbid?

Hivatalos illusztrátor/digitális festő/ 2D-s játék illusztrátor vagyok, de ezek mellett persze belekóstoltam a képregények és az animék világába is. A Cosplay mellet még nagy hobbim a táblás harci játékok, és ehhez is szoktam sok kis dolgot beszerezni vagy akár készíteni is. Ezek mellett még nagyon szeretek formázni (mind élőben, mind digitálisan) és készítettem már sminket kisebb trash vagy diákfilmekhez. Az utóbbi időben elgondolkoztam a fotózáson is, elsősorban a cosplayek miatt természetesen. Szóval, nyugodtan mondhatod rám, hogy egy multi-érdeklődésű egyén vagyok, vagy egy hatalmas kocka akinek túl sok szabadideje van.

7. Hogyha lenne lehetőséged megváltoztatni egy dolgot a Cosplay világában, akkor mi lenne az?

Egy kissé megijeszt a nagyobb rendezvényeken lévő fegyvertiltások. Természetesen látom a jogosultságát a dolgoknak, és sajnos ez is remekül reflektál arra, hogy milyen világban is élünk. Szóval azt szeretném, ha a szervezők esetleg találnának az ilyen esetekre egy működőképes megoldást. Sok karakter nem önmaga a fegyvere nélkül.

Karakter: Nosferatu

8. Vannak esetleg ötleteid, tippjeid a kezdő Cosplayerek számára?

Megszámlálhatatlan útja van a cosplaynek, és akármlyiket is választod, a legfőbb az, hogy szívedet-lelkedet adjad bele. Mutasd meg mindenkinek hogy milyen eltökélt vagy!

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.