Oldal kiválasztása

Chii (Chobits), Mystical Elf (Yu-Gi-Oh!), civil, Quiet (Metal Gear Solid 5), Valkyrie (Marvel). A képeket Kumori készítette.

Név: Martin Anett

Nick: MeirouTenshi

Link: https://www.facebook.com/MeirouTenshiCosplayer/

Csillagjegy: Oroszlán

Szülőváros: Várpalota

Foglalkozás: Minőségellenőr/laboráns

Kedvenc film/sorozat: Marvel filmek, Stranger Things, Trónok Harca

Kedvenc zenei stílus/előadó: A legnagyobb kedvencem az Owl City, ami elekropopnak számít és igazából csak egy tagból áll. Volt néhány nyugtalanabb évem még középiskolában, és akkor belopta magát a szívembe, nagyon megnyugtattak a számai. De nagyon szeretem még: Sum41, Skillet, Papa Roach, The Offspring, ThreeDaysGrace, Home Made Kazoku, és igazából a rádióban majdnem mindent meghallgatok, ami nem magyar

Kedvenc videójáték: Dragon Age minden mennyiségben, de sok kedvencem van azokból, amiknek csak nézője voltam (Nioh, Yakuza, Metal Gear Solid, Soma, Life is Strange, FF XV., Alice Madness Returns, stb)

Háziállat, kiskedvenc: Tora cica 

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

2008-ban hívtak el barátok Budapestre, még ha jól emlékszem egy MAT-os találkozóra. Nagyon megtetszettek a jelmezesek, bár akkor még koránt sem voltak annyian. Akkor még leginkább az húzott vissza, hogy kicsit sem voltam megelégedve a külsőmmel, így csak pár évvel később, 2012-ben vettem rá magam, mikor párommal együtt öltöztünk be. Azóta nincs megállás.

Lucoa (Kobayashi-san Chi no Maid Dragon) A képet készítette: A kisördög és a bagoly Entertainment

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül?

Cosplayesek között mindenképp kiemelem Calssarát, aki máig a kedvencem. De legjobban talán a cosplayes barátok inspirálnak, és persze Kumori, akivel együtt készítünk mindent. Ha eltekintek a többiektől, mindenképp nagymamámat hoznám fel, ugyanis ő tanított varrni, és még máig vannak dolgok, amiket tőle tudok megkérdezni és megtanulni.

Mi volt az első cosplayed?

Ez kicsit összetettebb dolog, ugyanis az első cp-met úgy varrattam, az Tsunade volt még 2012 tavaszán a Narutóból. Nyárra párom elkészítette nekem Shannont az Umineko no NaKuKoroni-ből, aki nagy kedvencem volt akkoriban. Utána varrtam csak meg életem legelső cosplayét ősszel, ami Kanna volt az Air TV-ből.

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?

Anyuék sosem értették, de nem akartak hátráltatni, nagymamám egyenesen imádja egy-egy cosplayem. A barátokat pedig leginkább conon ismertem meg, így ők mindenképp támogatnak és bíztatnak.

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?

Referenciákat keresek és megvásárolom az anyagokat.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

Talán a varrás áll legközelebb hozzám, azon belül nem tudok semmilyen speciális anyagot kiemelni. Ami ragasztás az mindenképp dekorgumi, szeretek elpepecselni vele.

Silver (saját máguskarakter a Dragon Age: Origins-ből). A képet készítette: Heniko Photography

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

90%-ban a karaktert szeretem, és ezért választom, aztán eldöntöm, melyik ruhája jön be jobban vagy illene hozzám inkább. Sajnos a legtöbb kedvencem nem épp az én alkatom, de ezzel legtöbbször nem foglalkozom. A maradék 10%-ot vagy a ruha miatt választom, vagy, hogy párommal össze tudjunk öltözni.

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Squirrel Girl. Úgy érzem, eléggé elüt a Marveltől megszokott női karakterektől, de pont ezzel a szeleburdisággal, gyerekességgel szerettette meg magát velem. Egyszerűen imádok a bőrébe bújni, ő az egyetlen karakter, akinek már a 3. ruháját tervezem.

Milyen érzés egy hercegnő / sztár / játékkarakter szerepébe bújni?

Conon kicsit nehéz feloldódnom, nem igazán vagyok „színészkedő” típus, és elég szégyenlős is vagyok. De fotózásoknál igyekszem hozni a karaktert, már amennyire egyedi stílusa vagy mozdulatai vannak. De mindenképp varázslatos érzés azzá válni, akire felnézel, vagy akit egyszerűen imádsz.

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?

A rendezvényeket. Bár azoknak egy része a fotózás is.

Mindig élmény jelmezben a város utcáit járni, volt már, hogy felismertek a megformált karakter bőrében?

Még nem, általában nem a legismertebb karaktereket választom. Igaz, legtöbbször próbálok inkább conon átöltözni, mert nagyon nem szeretem, ha az utcán megbámulnak.

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Seto Kaiba a Yu-Gi-Oh!-ból. Köszönetet tudnék neki mondani, hogy összehozott minket Kumorival, ugyanis még iskolás koromban volt egy Seto Kaiba Fan Site-om, ahol a feltűntetett e-mail címen talált meg. Valószínűleg úgyis hamar otthagyna, de legalább a számlát kifizethetné a pénzeszsák.

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

Igazából mindig csodálatos érzés új embert megismerni. Nem tudnék semmi konkrétumot kiemelni, a másokkal való beszélgetések tesznek leginkább boldoggá, és hogy mindig van egy baráti társaság, akivel ellehetek (és itt elsősorban az Unstoppable Cosfuckers csapatára gondolok).

Squirrel Girl (Marvel) A képet készítette: Kumori

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

Sokkal több önbizalmam lett, bár ezt nagyrészt Kumorinak köszönhetem. Munkában páran tudnak erről a hobbimról (vagy inkább hobbinkról, hiszen egy vállalatnál dolgozunk), de szerencsére nem esnek túlzásokba, amiért kellemetlenül érezném magam. A hétköznapokban talán néha több időt vesz el, mint szeretném, és olyankor a háttérbe kell szorítanom a másik nagyobb hobbimat, a mangafordítást. De a végeredményt látva úgy érzem, mindig megéri.

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Leliana a Dragon Age Inquisitionből. Sajnos azok a ruhák, amik 2-3, vagy annál is több hónap alatt készülnének el, elvesztik az érdeklődésemet egy idő után. Azért jövőre igyekszem végre megvalósítani őt. Ezen kívül még nagyon várok egy angyalszárnyas karakterre, akinek a jellemét és a ruháját is szeretem. Persze valami nehezebbet.

Kávés vagy inkább teás vagy?

Kávés, sok tejjel.

Versenyzés vagy szereplés előtt van lámpalázad?

Volt, nagyon is. Régebben még próbálkoztam versenyzéssel, de rájöttem, hogy egyrészt még nem vagyok azon a szinten, másrészt a színpad nem nekem való. Bár már több, mint 40 cosplay van a hátam mögött, de sokkal inkább a karakterek iránti szeretetem jeléül készülnek el, mintsem a jelmezek nehézsége/kihívása miatt. Tervezek még versenyezni, de csak ha úgy érzem, az tényleg megállja a helyét és akár helyezést kaphat.

Mako (Kill la Kill) A képet készítette: Kumori

Van javaslatod, tanácsod a kezdő cosplayesek számára?

Kezdjék egyszerű ruhákkal, főleg, ha sosem tanultak varrni. Sok jelmezhez be lehet vásárolni, és csak kisebb átalakításokra szorulnak. Nézzenek videókat, vagy kérdezzenek nyugodtan hazai cosplay-esektől. Ha páncélokat akar valaki készíteni, akkor is mindenképp tanuljon meg legalább alap szinten varrni. És ami szerintem a legfontosabb, hogy legyen önkritikája. Mindenki szeresse a ruháját, ha a végén elégedetten rábólint, de ne felejtse el, mit rontott el út közben, hogy legyen min változtatnia legközelebb, és tudjon fejlődni. Ne a népszerűségre vágyjon senki, csak próbálja önmagát (meg persze a karaktert) adni és érezze jól magát.

Mi volt a kedvenc gyerekkori játékod?

Volt egy puma plüssöm, Szundi. Mindenhova magammal vittem. Ez vonatkozik a gameboy-omra is, amin legtöbbször a Pokémon Yellow-al játszottam.

Ha választhatnál egy Disney hercegnőt, akinek a bőrébe bújhatnál, ki lenne az?

Jasmine. Akkor lenne egy tigrisem. (De egyébként Mulan volt az, akire mindig felnéztem.)

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.