Oldal kiválasztása

Én tényleg nem vártam túl sokat ettől a szériától, mivel már megszoktam, hogy az amerikai katonai sorozatok ritkán képesek komoly meglepetést okozni – a The Last Ship gyakorlatilag az egyetlen, aminek sikerült. Ebbe a sorozatba is azért vágtam bele, mert kíváncsi voltam David Boreanaz mit produkál, mert Max Thieriot helyes, és mert kellett valami összehasonlítási alap a The Brave-hez és a SWAT-hoz.

A különleges egység tagjait küldik, mikor a legnehezebb feladatokat kell megoldani: Jason Hayes (David Boreanaz) csapata pedig az egyike a legjobbaknak, ám az utolsó küldetésük során nem egészen követték a parancsot, és ez egyik társuk életébe került. Az új küldetés előtt hozzájuk rendelnek egy katonát, Clay Spensert (Max Thieriot), aki bár újoncnak számít hozzájuk képest, kvalitásai azonban elegek a csapathoz.

Az új csapattaggal kiegészülve indulnak el, hogy elkapják az Iszlám Állam terrorszervezet magas rangú tagját, azonban az akció során nem várt események történnek, és Hayesnek választania kell, hogy mi fontosabb a számára.

Nehéz bármi jót mondanom a SEAL Teamről, mert azon túl, hogy borzasztóan teátrális, kiszámítható és unalmas, még a tetejébe semmi újdonságot sem tud letenni az asztalra. Ez tipikusan egy olyan széria, ahol, ha megmutatnak egy pisztolyt, az el fog sülni – esetünkben a nyelvzseninek bizony használnia kell tudását, vagy ha megemlítik a kutya rendkívüli kiképzésének részletet, akkor azok fel fognak bukkanni.

Unalmas, talán ez az egy szó járja körül leginkább a témát, ugyanis majdnem elaludtam az epizód alatt, annak ellenére, hogy röpködtek a golyók, meg robbantak a dolgok. És az sem segített, hogy néha láthattuk Jason Hayes visszaemlékezéseit a múltbéli hibákról, amik ráadásul annyira erőltetettek, hogy az írók helyében elszégyellném magam.

Nehéz elképzelni, hogy milyen átívelő szálat képzeltek el az első évadhoz az alkotók, de tippem szerint valami teljesen szokványos, lerágott csontot bedobnak majd. Egy biztos, én nem viszem tovább a szériát, és igazából senkinek sem ajánlom. Ennél vannak sokkal jobb, hasonló tematikájú szériák is.

Ez tipikusan az a sorozat, ahol David Boreanaz körbeajnározza David Boreanazt, amihez mindenki asszisztál.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.