Oldal kiválasztása

Mindig jó érzés valami olyanban részt venni, ami iránt zsigerből érzi az ember, hogy valami nagy és értékes dologról van szó. Ez történt legutóbb is.

Első (inkább nulladik) alkalommal került megrendezésre a CECC vagyis a Central European Comic Con Magyarországon, ami kifejezetten a képregényes vonalat hivatott erősíteni, mindezt külföldi mintára megszervezve.  Mivel ez a Zero, próba verzió, ezért egy kis helyen, a Ferencvárosi Művelődési Központban kapott az esemény helyet. A szervezők Rékasi Nóra és Tógyer Tibor józan ésszel, és megfelelő stratégiával lőtték be a helyszínt, és toborozták össze az árusokat, kiállítókat és előadókat, azonban senki sem számított arra, hogy kora délutánra minden jegy elkel, és rögtönzött jegyeket kellett az érdeklődőknek adni. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy Magyarországon igény van, színvonalas és tartalmas képregényes témára épülő rendezvényre, ez a színvonal pedig szépen megmutatkozott a szervezésben és a programok sokaságában.

Volt itt kincsvadászat garantált nyereménnyel, konzolok, Just Dance, a legújabb képregényeket árusító eladók, rajzolók, a különböző Franchise-ok képviselőinek klubjai, és ez az egész meg lett fűszerezve családias, kedves és nagyon vidám hangulattal. Mindenki megtalálta a számára legkedvesebb programot, vagy amire épp beült megpihenni, de aztán ott ragadt, mert az előadás annyira érdekes volt. Ilyen emberekkel találkoztam Szujer Orsolya (Orlissa) kolléganőm előadásán is, aki a Szuperhősök és a Passing című előadása során, miden jó választ bekiabálónak cukorkát osztogatott, miközben előadásának témája igencsak komoly ám annál izgalmasabb és érdekesebb volt.

Emellett természetesen a cospaly verseny volt a fő attrakció a maga két kategóriájában, na meg a csodálatos zsűrivel együtt. A Catwalk kategóriában amolyan chraftmanship szerűen megcsillogtathatták tudásukat a cosplay készítő mesterek, a performance kategóriában viszont az előadásokon volt a hangsúly, én mindkét résznél nagyon jól szórakoztam, persze a performance kategóriában picit jobban, mint mindig, hiszen remek gyöngyszemeket láthattunk. Az est végi koncert, volt a nap koktélcseresznyéje erre a csodálatos habos tortára, amire még nem volt példa, hogy filmes dalbetéteket énekeltek volna a résztvevők elképesztő minőségben. Én csak azt sajnálom, hogy sok volt a szék és nem lehetett táncra perdülni, mert szívesen beszálltam volna.

Szóval összességében én kimerem jelenteni, hogy ez a rendelvény elképesztően sikeres volt első indulásra, próbálkozásra, és ahogy az eredményhirdetésen is ki lett jelentve, nem állunk meg, tovább visszük, hogy minél nagyobb és eredményesebb legyen! Csak így tovább CECC!