Oldal kiválasztása

Hosszú ideje gondolkoztam ezen a listán, és a szerkesztőség nagyja összedugta a fejét, hogy mit is lehetne ebből kihozni, míg végül én vállaltam magamra a lista összeállításának nehézségét, és higgyétek el, tényleg nem volt kis feladat. Mint mindig, most is szabályokat kellett hozni a siker érdekében: először is, nem fog szerepelni Stan Lee a listán – és mielőtt mindenki felháborodva becsukná az ablakot, megnyugtatásul közlöm, ő egy saját listát kap majd –, valamint mind a filmek, mind a színészek csak egyszer szerepelhetnek a listán.

Ja, és óvakodjatok, mert a cikk hosszú, és tele van spoilerrel!

5, Másnaposok (2009) – Mike Tyson

Bár nem vagyok sportrajongó, azért életemet nem egy barlang falai között éltem le, így rögvest felismertem Mike Tysont, akit egyszerűen zseniális ötlet volt cameóra hívni egy olyan vígjátékba, ami leszámolt a vígjátékos klisékkel és egy igazi klasszikussá vált röpke pár év alatt. Mike hozta önmagát természetesen, de ez pontosan az, amire mindenki vágyott, mikor meglátta.

4, Nagy durranás 2. – A második pukk (1993) – Martin Sheen

Ritka, ha egy folytatás van olyan jó, mint az első film, a Nagy Durranás 2 esetében viszont ez a helyzet, sőt, itt aztán tényleg megőrültek az alkotók és olyan kiszólásokat engedtek meg maguknak, amivel teljes mértékben áttörték a Negyedik falat. Martin Sheen felbukkanása pont ilyen, és nem csak azért, mert ő a címszereplő apja, hanem mert egy mondat hangzott el köztük, amiben dicsérik a másik Tőzsdecápákban nyújtott alakítását.

3, Űrgolyhók (1987) – John Hurt

Mel Brooks számára semmi sem szent – és ezért minden alkalommal hálás vagyok – így a nyolcvanas évek egyik legijesztőbb sci-fijének számító Alien sem az, ráadásul annyira nem, hogy újraalkotta az ikonikus kikelős jelenetet, ugyanazzal a színésszel – bár ezúttal ő életben maradt, míg a lény elegáns ruhát öltve mulatni ment.

2, Zombieland (2009) – Bill Murray

Kevés olyan film van, ami kifigurázza az apokalipszist és a zombikat, miközben nagyon is komolyan veszi mind a műfaj alapjait, mind a komolyságot. És persze ehhez hozzátartozik, hogy a film egyik legviccesebb jelenetében, mikor feltűnik generációk kedvence, csúfos véget is ér a nevetés.

1, Éjszaka a Múzeumban 3 (2014) – Hugh Jackman

Szerkesztőségünkben mindig akadnak kisebb eltérések, mikor összedugjuk a fejünket, hogy összeállítsunk egy listát, de valahogy mindannyiunk számára egyértelműen a legjobb cameo Hugh Jackmané, aki fantasztikusat alkotott az Éjszaka a múzeumban 3 egyetlen jelentében – és igen Hugh, a korona miatt nem ismertünk fel téged Rozsomákként!

És a ráadás, ami mindig akad: Vasember 2 (2010) – Elon Musk

Ti kiszúrtátok a filmben Elon Muskot? Nos, megnyugtatok mindenkit, én sem vettem észre, és a Tesla atyjának életére rákeresve derült ki, hogy szerepelt a filmben, sőt, kezet is fogott Tony Starkkal, ami azért különösen vicces, mivel Robert Downey Jr. bevallottan az ő személyiségét is alapul véve formálta egyedivé Tonyt. Cserébe a szereplésért, pedig a stáb forgathatott pár jelenetet a Space X hangáraiban.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.