Oldal kiválasztása

Demon Hunter Marauder set Diablo III, fotós: Swords&blueberries creatives

Név: Horváth Alexandra

Nick: Reila

Link: https://www.facebook.com/ReilaCosplay/

Csillagjegy: Mérleg

Szülőváros: Pécs

Foglalkozás: Contract Record Processorként dolgozom a Roche SSC Budapestnél

Kedvenc film/sorozat: Sok film van, amit nagyon szeretek, nehéz lenne kiemelni egyet, de a Gyűrűk Ura az örök klasszikus számomra. Sorozat: Agymenők

Kedvenc zenei stílus/előadó: sokféle zenét hallgatok, régebben nagy visual kei fan voltam, most is szeretem de nem akkora hévvel

Kedvenc videójáték:  Witcher széria, Diablo II-III

Háziállat, kiskedvenc:  Kutyás vagyok nagyon,  ezen kívül van a családban nyuszi, volt 3 teknősöm is 

Malthael Diablo III, fotós: Scanner Darkly Photo Blog

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Legelőször 2008-ban, – akkor még ugye a PeCsa-ban volt a rendezvény- szembesültem azzal , hogy létezik ilyesmi is. Nagyon sok conon vettem részt a mai napig kijárok, párat hagytam csak ki.  Eleinte csak néztem és csodáltam a cosplayeseket és természetesen kedvet kaptam én is.

Mi volt az első cosplayed?

Legelső cosplayem egy D nevezetű japán rockzenekar bécsi koncertjére készült, az egyik tag outfitjét varrtam meg. Nem vagyok rá büszke, de valahol el kellett kezdeni és nagyszerű élmény volt így beöltözve.

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?

A családom szerencsére abszolút pozitívan áll hozzá, még a nagymamám is, igaz nem igazán tudja, miknek öltözök be, de érdeklődéssel figyeli. Anyukám conokra is szívesen elkísér és segít öltözni. A baráti köröm pedig nagyrészt olyanokból áll, akiknek hasonló az érdeklődési köre, így ez nem jelent gondot. Aki pedig nem tudja elfogadni, amilyen vagyok, azzal nem alakul ki mélyebb barátság.

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

A LED-es megvilágításhoz még nem értek, csak alap dolgokat tudok megcsinálni, de ezt leszámítva teljes mértékben én csinálok mindent. Legutóbb, mikor kissé kifutottam az időből, befogtam 1-2 barátomat (köszi Csabi és Rebi)egy pár órára.

Witch Doctor Diablo III, fotós: A kisördög és a bagoly Entertainment in

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?

Nagyon-nagyon sok idő megy el a legelső fázissal az én esetemben: a referenciaképek keresgélésével, kutatásával és tanulmányozásával. Azzal, hogyan és miből tudnám elkészíteni az adott cpt és részeit. Mivel még kezdő vagyok, ezért nekem ez sok idő.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

Szeretnék fejlődni, így minél változatosabban szeretnék dolgozni, új anyagokat megismerni.  Kedvencem a worbla, mert azzal már magabiztosan tudok dolgozni.

Ha változtathatnál egy dolgon a cosplay világában, mi lenne az?

Például, hogy kevesebb olyan cosplay legyen ahol nagyjából semmi nincs az adott személyen, csak fehérnemű meg egy paróka, mert nekem az nem cosplay. Lehetne több fiú cosplayes is, mert nagyon ügyesek tudnak lenni és sokat lehet tőlük tanulni.

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Egyértelműen Malthaelt. Azért mert iszonyat sok munkám, időm, energiám volt benne, de élveztem az elkészítését és sok mindent tanított nekem ez a cp, és a mai napig szívesen húzom fel, eltekintve attól, hogy mocskos mód kényelmetlen.

Mi az a technika, amit a közeljövőben meg szeretnél tanulni a cosplay készítés terén?

Fával való munkát illetve a 3D nyomtatás, modellezés is elkezdett érdekelni mostanság,

Malthael Diablo III, fotós: Hazardous Pictures

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?

Mindkettőt szeretem. A fotózás máshogy élvezetes, mint a rendezvény. A rendezvényen találkozhatok a barátaimmal egy helyen, új emberekkel beszélhetek, technikákat oszthatunk meg egymással. A fotózás pedig a lenyomata a munkámnak.

Mindig élmény jelmezben a város utcáit járni, volt már, hogy felismertek a megformált karakter bőrében?

Utcán nem, de negatív visszajelzés sem volt ez idáig, ha jelmezben mentem a metrón, ugyanis megesett, hogy úgy kellett. Sőt, 2015-ben egy kedves lány odajött hozzám már a metróban, hogy szeretne képet.

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

Diablóból szeretnék még csinálni, főleg, hogy most jön ki a III-hoz a ’Rise of the Necromancer’ DLC. Sok a tervem zene kívül is, de sajnos bele esek abba a hibába, hogy gyakran meggondolom magam.

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

Nehéz kérdés, sok kedves emlékem fűz hozzá, de leginkább a barátok, ahogyan megismertem őket.

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

Hátráltatni semmiképp sem hátráltatott. Előtte fogalmam sem volt arról, hogy én valaha is tudnék ilyesmiket csinálni. Az a csodás a cosplayben, hogy lényegében a semmiből építesz fel egy komplett ruhát mindennel együtt. Megismertem a kreatív oldalam és rájöttem, hogy jól érzem magam miközben alkotok. A végeredmény pedig kárpótol. Sok barátot szereztem ennek hála. Jó érzés néha kiszakadni a szürke hétköznapokból és a sok rossztól egy időre elhatárolódni, belecsöppenni más világba.

Mennyi időt szánsz egy jelmez elkészítésére, a részletek kihangsúlyozására? Volt már olyan, amit inkább félbehagytál?

Az ördög a részletekben rejlik, én ezt vallom, fontos számomra, hogy ne csak messziről látszódjék jónak. Minnél több idő van rá annál jobb. Maximalista vagyok és kritikus magammal szemben. Legalább fél év és sajnos nem termelem olyan gyorsan a cpket mint szeretném. De ez betudható időhiánynak munka mellett is.

Malthael Diablo III, fotós: Scanner Darkly Photo Blog

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Nincs konkrét álom cosplay, de nagyon szeretnék egyszer egy komolyabb varrós jelmezt készíteni, mert sajnos abban nem vagyok túl jó és mindenképpen fejlődés lenne.

Van javaslatod, tanácsod a kezdő cosplayesek számára?

Aki szeretne cosplayezni, de nem mer, mert úgy gondolja, nem tudna semmit elkészíteni, annak azt tanácsolnám, hogy csak bártan tessék belevágni, nem kell mindjárt Ironmanben gondolkodni. Apró sikerek az elején és meglátjátok jó lesz.  Én is kezdő vagyok, szóval magamból kiindulva: alkotni, alkotni, de nem kell határidőt kitűzni, mert ha esetleg nem lesz kész, akkor az csalódás. Hagyjatok időt rá, megéri.

Milyen visszajelzéseket szoktál kapni a jelmezeddel kapcsolatban, melyik volt rád nagy hatással?

Negatívat eddig nem nagyon tapasztaltam, legalábbis szemtől szemben nem. Az amikor egy olyan valaki dicsér meg akit egyik példaképednek tekintesz, na az motivál.

Marvel vagy DC Comics?

Marvel.

Ha választhatnál egy Disney hercegnőt, akinek a bőrébe bújhatnál, ki lenne az?

Ariel talán.

Egy lakatlan szigetre mit vinnél magaddal?

Naptejet mert könnyen leégek!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.