Oldal kiválasztása

Mint azt a évek alatt megszokhattuk, a vasárnap valamivel nyugodtabb hangvételben telt – és ez jót is tett, hogy az időközben melegebbre forduló időben nem kellett tolakodni vagy rohangászni fel-alá a Hungexpon, mert nagyjából minden érdekesség, ami fellelhető volt vasárnap, az garantáltan szembe jött veled.

Ha már lúd, akkor legyen kövér így mivel szombaton is cosplayben vonult ki a Watchaholics, így ez vasárnap sem változott. Catleen és Lia megmutatták egyszerű ám nagyszerű balett Avengers ruháikat, Orlissa Elektra-ként csattogtatta a Sai pengéit, Hora Obelix-ként Cathy pedig Rose Quartz (Steven Universe) rótta a köröket az én Aionból szalasztott Daevámmal karöltve. Érdekes volt látni, hogy a nyári meleg ellenére voltak olyanok, akik képesek voltak teljes szőrmébe bújni (igen, a furry-k), de mivel nyár van így hódítottak az alulöltözött karaktereknek beöltözöttek száma is.

A nap legkiemelkedőbb eseménye az Eurocosplay verseny volt, ahol eldől hogy ki képviseli kis hazánkat pár hónap múlva a Londoni Expon. A jelmezek egytől-egyik nagyon igényesek és színvonalasak voltak, de pont ilyenkor jön a dilemma, hogy vajon ki a legyen a győztes. Az eredmény végül is nem a nagyszínpadon mondták ki (vagy csak én voltam süket), hanem a Mondo oldalán lelhették fel a érdeklődők.

A benti programoknál ismét teret kapott a játékrészleg, ahol a LOL és Hearthstone szerelmesei mérhették össze tudásokat, meg valamivel a távolabb a legújabb Tekkenben is próbára tehették magukat a gamerek. Egy dolgot azonban nem lehetett szórakoztatásban leverni, és az pedig az ugrálóvár volt, ahova, mi felnőtt nő létünkre jobban ugráltunk mint azok a gyerekek, akiknek eredetileg tervezték. Van abban valami, hogy sosem növünk fel igazán.

Kint a pihenések és fotózások között még táncolhattunk a szinpadon, aki volt olyan vállalkozó szellemű az becsatlakozhatott az eléggé egyedire sikeredett Beugró játékba,
vagy szimplán csak élvezte, ahogy a Pankrátoroknál éppen csépeli egymást (és néha a bírót is) az éppen aktuális páros. Magyarán minden megvolt ahhoz, hogy igencsak
kellemesen töltsük el ezt a két napot, ami megadatott nekünk a nyári Mondoconra. De most már itt az idő készülődni az őszire!

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.