Oldal kiválasztása

A múltkori feldobott labda után – mint azt sejteni lehetett – kissé csillapodtak a kedélyek, és a sztori tovább göngyölődik a saját kis megszokott tempójában, ami a szezon vége felé járva kicsit már-már bosszantó, de a korábbi tapasztalatok alapján még sincs itt aggodalomra ok. Az Expensesben picit háttérbe szorulnak a mellékszálak és inkább a főszereplőn van a hangsúly, ez pedig az utóbbi pár epizódhoz képest furcsa, de közel sem zavaró, sőt, már-már várható is volt.

Jimmy (Bob Odenkirk) épp közmunkát végezve tölti a büntetését, ám közben folyamatosan kapja a hívásokat lelkes vállalkozóktól, akiknek forgathatna reklámokat. Amikor vége a napnak, összehívja a kis stábját és már megy is újdonsült ügyfeleihez. A biznisz azonban sajnos mégsem lendül be, mivel a vállalkozók túlságosan drágának tartják Jimmy kedvezményes árait. A fiatalabbik McGill eközben biztosítójával is hadakozik, hiszen szeretné visszakapni azt a pénzt, amit arra az egy évre fizetett be, ami alatt hivatalosan nem lesz ügyvéd, azonban itt is elutasítják. Mike (Jonathan Banks) útja egy meló során ismét kereszteződik Nachóéval (Michael Mando), ám ezúttal nem a szokásos módon, Kim (Rhea Seehorn) pedig továbbra is nyakig ül a Mesa Verde ügy papírjaiban.

Ebben a részben Jimmynek elég sok oldalát ismerhetjük meg – olyat is, amit korábban tőle még nem láttunk, maximum csak Saultól. Ötven perc alatt Jimmy volt vidám és lelkes rendező, aki magabiztosan próbálja eladni a szolgáltatását, aztán átcsapott hitevesztett lúzerbe, az utolsó jelenetben pedig az igazi körmönfont csalót láthattuk, aki úgy csavarta a biztosítót a kisujja köré, hogy öröm volt nézni – és ez mennyire emlékeztetett egy bizonyos, retinaerőszakoló színes ingjeiről, gerinctelen sármjáról és pompás ferdítéseiről ismert bűnöző ügyvédre!

Bob Odenkirköt dicsérni nem újdonság – habár tényleg megérdemli az összes pozitív jelzőt, az Emmy jelölést meg főleg – most mégis ismét egy másik tehetségre fókuszálnék, aki nem más, mint Rhea Seehorn. Kimet nem egyszerű képernyőre vinni, hiszen a nő rendkívül pedáns és fegyelmezett, sőt néha már-már túlságosan hidegnek tűnik, ugyanakkor tudja nagyon jól, hogy kell elengednie magát, valamint – főleg Jimmyvel szemben – meglehetősen törődő és aggódó is tud lenni. A Mesa Verde irodában zajló jelenet nyűgözött le igazán, hiszen egy pillanatra felszínre törtek Kim igazi, elnyomott érzelmei, ám a kiborulása alatt is próbálta megőrizni hidegvérét – Seehorn pedig csodálatosan egyensúlyozta ezt a két ellentétes érzelemvilágot.

Az Expenses tehát egy újabb aranyérmes epizód a Better Call Saul harmadik szezonjában, de az izgalmaknak még koránt sincs vége. Számítsunk a kiszámíthatatlanra!

Szerző

Misplaced
Szerkesztő

Koncertmániás detektívgyakornok, kezdő anglofil, rendkívül utópista Metal Lady. Elfogult rajongó, egyben egy leendő exkluzív kutyasziget tulajdonosa.