Oldal kiválasztása

Nem ájultam el a Salvation pilotja láttán, sőt kifejezetten kiszámíthatónak találtam, bár azt el kell ismernem, hogy pörögtek benne rendesen az események, de valahogy mégsem sikerült ezt igazán izgalmassá tenni.

Liam Cole (Charlie Rowe) végzős hallgató az MTI asztrofizika szakán, és egy olyan programon dolgozik, ami talán képes lesz megjósolni a Naprendszerbe érkező meteoritokat, sokkal korábban, mint eddig. Egy kicsapongó éjjel után azonban arra ébred, hogy a programja talált egy igen nagy, a Föld felé közeledő objektumot, ami végzetes lehet az ökoszisztémára. Elsőnek professzorához fordul, ám mivel nyomtalanul eltűnik, ezért az egyik legnagyobb tech-zseni, Darius Tanz (Santiago Cabrera), akivel közösen kiderítik, hogy bizony a kormány már hónapok óta dolgozik a megoldáson, és biztosak a sikerben, viszont a két tudós már közel sem így látja, ezért összefogván a Pentagon sajtófőnökével, Grace Barrows-al (Jennifer Finnigan) saját megoldáson törik a fejüket.

Tény, hogy az alapsztori nem hagy túl nagy mozgásteret az alkotóknak, de azért tehettek volna bele pár komolyabb fordulatot is, mivel egytől egyig mind kiszámíthatónak bizonyult, kezdve a főszereplőnk döntésével, a kormány programjával, vagy kitérve a szokásos összeesküvés-elméletre. De az tény, hogy a pilotnak nagyon is jó dinamikája volt, nem hagyták egy pillanatig sem lankadnia a néző figyelmét, csak hát az alapanyag nem bizonyult elég erősnek.

A főszereplőink elsőnek szimpatikusnak tűnnek, de túl sokat egyikről sem tudunk meg, és talán itt van a másik nagy gond, a pörgésnek köszönhetően ugyanis nem láthatunk igazán erős érzelmeket, pedig az, hogy három hónapon belül kipusztul az emberiség azért elég döbbenetes.

Az alapkoncepciót nem tartom eléggé erősnek egy hosszútávú sorozathoz, lévén hogy elvileg három hónapon belül kell játszódnia, de ennek ellenére az otthont adó CBS borítékolhatóan minden pillanatot ki akar majd sajtolni a sorozatból. Így már előre látom, hogy lengeni fog majd az a bizonyos kasza, ha csak ne szedi össze magát a széria annyira, hogy igazi élvezeti értéket nyújtson.

Engem nem tudott megfogni, sőt a technológia hibák után leginkább a hajamat téptem volna – bár Asimov megemlítése piros pontot ért. A Salvation sci-fiseknek túl gyenge, nem sci-fiseknek meg túl elcsépelt, és valószínűleg ez is lesz majd a végzete, hogy nincs meg az igazi célközönség is, ilyen minőségű szériát a The CW szokott kiadni, persze ő is csak a rosszabb napjain.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.