Oldal kiválasztása

Karakter: Shichimiya Satone Széria: Chuunibyou demo koi ga shitai !Ren Fotós: Boros Brenda

Név: Várallyay Dóri

Nick: Roromiya Ruka

Link: https://www.facebook.com/roromiyarukacosplay/

Csillagjegy: Rák

Szülőváros: Eger

Foglalkozás: Gimnazista tanuló

Kedvenc film/sorozat:  Teen Wolf, Pretty Little Liars, Lucifer, The Walking Dead, The Doctor’s Crush, Hannibál, Game of Thrones, Big Bang Theory, Dr. Bones, (és még egy jó pár)

Kedvenc zenei stílus/előadó: Rock, Metal, Punk, Gothic Rock, Vocaloid

Kedvenc videójáték: Ib,Misao,The Witch’s House, Mad Father,Until Dawn, Outlast ,The Walking Dead, Beyond Two Souls, Layers of Fear, The Town of Light, The Evil Within, Nier:Automata, The Vanishing of Ethan Carter, Final Fantasy XV , Lucius, Metal Gear Solid V , Five Nights at Freddy’s, Kholat, Hiiro no Kakera, Date a Live, Akiba’a Beat, Danganronpa, Diabolik Lovers, Amnesia , Alice:Madness Returns , ……

Háziállat, kiskedvenc: A plüss alpaca számít? 

Karakter: Niiyama Nico Széria: Kiznaiver Fotós: Leila Workshop

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez? 

A nővérem mesélt róla először és első hallásra beleszerettem a dologba és 2013-ban összeszedtem a bátorságom, hogy kipróbáljam a dolgot

Mi volt az első cosplayed?

Tobiume (Bleach)

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?

Anyukám mindenben támogat, és mindig segít dönteni, ha nem tudok választani két karakter között . A barátaim nagy része is elfogadta idővel a „furcsaságomat”.

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

Legtöbbször magam csinálok mindent, de ha végképpen elakadok szoktam segítséget kérni, főleg ha valami új technikát próbálok ki.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Elsősorban a személyisége az, ami megfog egy karakternek, ami gyakran nagyon rossz dolog, mivel gyakran a lolik és a tsunderék tetszenek meg, amikhez nem igazán illik az alkatom, de valamiért a nőies, villantós cosplayek soha sem lesznek az én világom. A fodrok, a habos szoknyák és a gyönyörű ruhák és hajak a kedvenceim.

Karaker: Moka Akashiya Széria: Rosario to Vampire Fotós: Boros Brenda

Ha változtathatnál egy dolgon a cosplay világában, mi lenne az?

A megítélésen. Nagyon lehetetlen kérés, de nagyon szeretném, ha se a molett cosplayeseket, se a túl vékonyakat nem szidnák és kritizálnák kegyetlenül. Elfogadni, ha valaki kezdő és igényes, építő kritikát megfogalmazni, ami túl megy a „Ez sz*r lett ’’ kategórián.

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért? 

Rachel Alucardot talán. Maga a ruha is egy külön szerelem volt, de a karakter volt a legnagyobb hatással rám. A kissé tsunderébe áthajló modora és az, ahogy nem tudja kifejezni az érzéseit a számára fontos emberek felé ezért zokszó nélkül végignézi, ahogy az akit szeret, valaki másba lesz szerelmes .

Mi az a technika, amit a közeljövőben meg szeretnél tanulni a cosplay készítés terén?

A páncélok elkészítését. Nagyon szeretném kipróbálni egyszer.

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?

Mindkettőt, de ha választanom kéne, akkor a rendezvényeket.

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Seven a Mystic Messengerből (Bár valószínűleg chips és Dr. Pepper lenne a vacsi)

Karakter: Akeno Széria: High School DXD Fotós: Morpheus Photoworks

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

Niiyama Nico (Kiznaiver), Beatrice (Umineko no naku koro ni), Yatogami Tohka (Date a live), Yohane (Love Live! Sunshine)

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

Kicsit érdekes, de az, amikor elájultam a cosplay verseny előtt XD Ott volt egy lány ,aki segített és legyezett a ruhájával majd a színpadra is ő segített fel . A verseny után pedig a nővérem végig támogatott ,hogy tudjak járni és nagyon sokan aranyosak voltak és megkérdezték ,hogy jól vagyok-e .

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

Egyértelműen segített. Magabiztosságot adott és barátokat, emellett hála a cosplaynek megtanultam varrni, sminkelni, festeni és barkácsolni.

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

A jövőben igyekszem minél több újfajta cosplayt kipróbálni. Természetesen vannak, és sajnos még messze nem vagyok hozzájuk elég tehetséges (emellett az a bizonyos cosplay body sem akar összejönni).

Karakter: Takatori Kotori Széria :Gokukoku no Brynhildr Fotós:
A kisördög és a bagoly Entertainment

Kávés vagy inkább teás vagy?

Inkább teás, sok-sok citromlével.

Milyen visszajelzéseket szoktál kapni a jelmezeddel kapcsolatban, melyik volt rád nagy hatással?

Legtöbbször pozitívokat, aminek nagyon örülök, de sajnos néha akadnak olyanok, akik kicsit közönséges módon prezentálják a véleményüket és ez sokszor elkedvtelenít az egésztől.

A cosplayen kívül van még valamilyen hobbid?

Igen. Nagyon szeretek rajzolni, zenét hallgatni, sütni, olvasni és novellákat írni!

Melyik roxforti házba tartoznál? (pár mondatban fejtsd ki miért)

Bár szívem szerint a Hollóhátot választanám, valószínűleg a Hugrabugba lennék beosztva. A háznak a legnagyobb értéke a hűség, amit személy szerint nagyon sokra tartok. És nem mellékesen Newt Scamander is mérvadó (Husband alert)!

Ha választhatnál egy Disney hercegnőt, akinek a bőrébe bújhatnál, ki lenne az?

Belle, gyerekkorom óta a kedvenc hercegnőm.

Egy lakatlan szigetre mit vinnél magaddal?

Macskákat és sok gumicukrot.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.