Oldal kiválasztása

Anna (én) és Elsa (Elyon Cosplay) – Frozen fotó: Cleanpig’s Hideout

Név: Géczi Noémi

Nick: Mimi

Link: https://www.facebook.com/the.mimi.clothing/

Csillagjegy: Halak

Szülőváros: Miskolc

Foglalkozás: Varrónő/Fanart rajzoló 😀

Kedvenc film/sorozat:  Sok hűhó semmiért (1993), Yuri!!! on ICE, Card Captor Sakura

Kedvenc zenei stílus/előadó: Klasszikus, Film zenék, Joe Hisaishi, Ali project, Chopin

Kedvenc videójáték: Bármelyik Mario, nem vagyok nagy gamer…

Háziállat, kiskedvenc: Fekete kandúr, Murrfi (hivatalos nevén Murr Úrfi) 

Yagami Hikari – Digimon Adventure Tri fotó: Varga Gábor

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Igazából én kétszer is csatlakoztam a cosplayesekhez. Először még anno 2004 környékén kezdtem el conokra járni, mikor még művelődési házakban volt meg aztán a PeCsában (ami nagyon megmaradt az a Láng művház) és már akkor is cosplayeltem (bár halál gagyik voltak :D), de aztán 2009-2014 között egyáltalán nem jártam conokra a suli miatt. A 2014-es tavaszi Mondo volt ismét a nagy fellángolás kezdete, amikor Elyon barátném rávett, hogy végre valósítsuk meg azt a Disney cosplayt amit évek óta tervezgettünk.

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül?

Nagyon sok cosplayes van, akit szeretek és követem a munkásságát, de aki igazán inspirál az szintén drága Elyon barátném, aki 1.000 km távolságból is tudja rugdosni a fenekem, hogy dolgozzak a cosplayeimen. Meg elég sok közös projektünk volt a múltban és még több tervünk van a jövőre nézve. Illetve kedves párom, aki nem csak eltűri a “hülyeségem”, de támogat és segít, amiben csak tud.

Mi volt az első cosplayed?

Hú, a legislegelső cosplayem azt hiszem 2004-ben volt Kinomoto Sakura a Card Captor Sakurából. Szerencsére erről nincs fényképes bizonyíték (akinek van, annak sincs!). De amit fel merek vállalni, az 2014-ben a Szépség és a Szörnyetegből Belle!

Astrid Hofferson – Így neveld a sárkányod 2 fotó: diffiKult

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?

Szerencsére a körülöttem lévő közeg elég elfogadó, barátaim nagy része szintén cosplayes vagy alapból művészi beállítottságú, így nem furcsa számukra ez. A családom meg már egész kicsi korom óta tudja, hogy nem vagyok normális, így ha felveszek 1-1 újabb idióta hobbit már rá se rántanak.

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

Az esetek mondjuk 90-95%-ában saját magam csinálok mindent. Párom szokott segíteni, ha mondjuk dekopírfűrésszel kell dolgoznom (vagy más veszélyes szerszámmal), de csak azért mert tudja mennyire végtelenül béna tudok lenni időnként és szeretné, ha még jó darabig mind két kezem megmaradna.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Nagyrész inkább impulzív módon jön a karakterválasztás. Mindenképp kötődnöm kell a karakterhez, hogy legyen kedvem aztán hetekig-hónapokig dolgozni rajta. Astrid (Így neveld a sárkányodat 2) volt például az, aki úgy jött tervnek, hogy néztük a filmet és kb. 2 perc után felüvöltöttem, hogy “ÚRISTEN, COSPLAYELNEM KELL!”!

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Astrid. Maga a jelmez elkészítése is jó kis kihívás volt (négy hónapig dolgoztam rajta kb. minden szabadidőmben) és a nagy meleg ellenére is imádtam egész nap vikingeskedni! Illetve zsűrizés szempontjából is az volt a legviccesebb, mert megkérdezték, hogy a baltám mennyire tartós én meg válaszként rávágtam vele a zsűri asztalra. Persze már kb. 2 órával utána volt ismerős, aki úgy jött oda hozzám, hogy “Tényleg ráütöttél a baltáddal a zsűri asztalra?” XD

Jenny rendőr – Pokémon fotó: greencat

Mindig élmény jelmezben a város utcáit járni, volt már, hogy felismertek a megformált karakter bőrében?

Ehhez sajnos nem tudok hozzászólni, mert nem szoktam jelmezben a várost járni. Protekciós vagyok saját sofőrrel és kocsival járok conokra. Viccet félretéve nem tudom elégszer megköszönni páromnak, hogy furikáz engem Miskolc és Budapest (meg a Hungexpo) között!

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?

Hmmm nehéz kérdés… De talán Mr. Darcyt választanám a Büszkeség és Balítéletből.

A rajzaiddal mindig elkápráztatod a cosplayes közösséget, honnan szerzel ennyi ihletet a munkáidhoz?

Leginkább a zenéből. Mindig szól nálam valami, bármit is csináljak, és mindig van 1-1 olyan dal, ami nagyon megtalál, és akkor jön a “Na, erre rajzolnom kell” érzés! Olyankor csak szegény anyukám az, aki szenved tőlem, mert képes vagyok napokig ugyanazt a dalt hallgatni, amíg el nem készülök a képpel.

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Terv az rengeteg van, de nagy álmom, hogy egyszer a párommal A párizsi mumusból cosplayeljük Lucille-t és Francoeur-t. 1-2 dolog már meg van hozzá, de a nagy elhatározás és munka még kicsit várat magára.

Jeanne (Elyon Cosplay) és Kusakabe Maron (én) – Kamikaze Kaitou Jeanne fotó: Varga Gábor

Kávés vagy inkább teás vagy?

Is-is. Reggel mindenképp kell egy kávé, ha utána dolgozni kell, de napközben inkább a teát favorizálom.

Mi volt a kedvenc gyerekkori játékod?

Commodore 64-en a Giana Sisters, Nem 1 joysticket tettünk tönkre bátyámmal játék közben…

Melyik roxforti házba tartoznál?

Csak a Griffendél! Pottermore-on is abba lettem beosztva még a kezdetek kezdetén (meg aztán felhasználóváltáskor is), meg valahogy mindig is abba a házba valónak éreztem magam. A barátaimért bármit megteszek (ezt remélem tudják) meg valamilyen szinten bátor is vagyok.

Egy lakatlan szigetre mit vinnél magaddal?

Sok rajzfüzetet meg mindenféle rajzeszközt hozzá!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.