Oldal kiválasztása

Nagyon erős témát választott magának a mostani The 100 epizód, ráadásul meg merte lépni azt, amit sok hasonló széria nem mert, és ezzel még komolyabb szintre emelték az alkotók az egész show-t!

Most, hogy Jaha és Kane megtalálták a bunkert, ami otthont adhat akár ezerkétszáz embernek is, úgy döntött Kane, hogy az lesz az irányadó megoldás az atomvihar elől, nem pedig az Éjvérűek alkotása. Azonban ahhoz, hogy bejuthassanak a templomba, a Skaikru és a Trikru szövetségre lépett, elárulva ezzel az Azgedát és Roan királyt. Erről persze mit sem tudott Clarke, és csak az utolsó pillanatban mondta el neki Abby, mikor már késő lett volna békés megoldáshoz folyamodni, hiszen ez a megoldás nagyon is árulásnak tűnik. Polisba visszaérve azonban Roan megértőbbnek tűnik, mint eddig bármikor – talán köze van ennek ahhoz, hogy a vég már a nyakukon van, és a praimfaya elől nem lesz hova menekülniük. Clarke azonban előáll egy igazán ütős tervvel, ami egyszerre oldhatna meg minden problémát!

Eközben Árkádia lakói csomagolnak, hogy a következő nap reggelén útnak indulhassanak Polisba, és a reményteli megmenekülésbe, ám akadnak, akik ezzel nem értenek egyet, és tudván, hogy milyen sors vár rájuk, inkább maradnának. Monty azonban nem enged ebből, és olyan mondatot vág Bellamyhoz, ami feltép benne pár sebet.

Nagyon komoly epizód ez, ahol a szó szerinti önrendelkezés kérdését feszegették az alkotók, ráadásul különböző válaszokat is adtak erre a kérdésre, amivel még inkább megmutatták ennek a fontosságát, súlyosságát, és azt, hogy egyszerre mennyire különböző, mégis mennyire hasonlók a vagyunk, mi emberek. Ráadásul ezt még megtoldották olyan erős pillanatokkal, mint Octavia választása a régi és új énje között, vagy Clarke döntése, amivel bár hazudna, mégis életeket menthetne meg.

Érdekes, hogy az elmúlt időszakban kissé passzív Roan az, aki pontot tesz a vita végére, méghozzá egy zseniális húzással – pedig végig abban a hitben voltam, hogy Clarke lesz az, aki a mesteri megoldással előáll –, azonban ez igen veszélyes játék is, és ha az emberiség fennmaradása a tét, talán nem a háború vagy a gyilkosság a legjobb megoldás arra, hogy ki meneküljön meg. Raven pedig szintén hasonló döntéssorozaton megy keresztül, azonban ő kap egy nem várt segítséget is a dologhoz.

Ugyanez igaz Jasper döntésére is, amit mélységesen lehet tisztelni, ugyanakkor egy pillanatra elgondolkodtató, hogy ez az a pillanat, amikor szabad ennyire az önrendelkezés bűvkörében élni?

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.