Oldal kiválasztása

Ahogy telnek az évek és jönnek a ki a filmek, egyre jobban kezdek elfordulni a legújabb kor horrorfilmjeitől, mert az átlag gusztustalanságnál többet nem nagyon tudnak felmutatni – hatalmas tisztelet a kivételnek. De lehet, hogy valahogy így éreztek a 80-as évek fiataljai is, amikor kijött a huszadik , unalomig lerágott témával bíró kaszabolós horrorfilm. Nos, mostani alanyaink bár ebből a korból valók, koránt sem unalmasak – igaz nem is ijesztőek, de elgondolkodtatóak és még olykor már groteszk módon viccesek is.

5.Re-animátor (1985)
Ez a film tipikus példája annak, hogy mi történik akkor, ha az ember túlságosan feszegeti a halálból való visszatérés kérdését. A teljes káoszhoz pedig elég egy eléggé őrült tudóspalánta, egy zöld lötty és egy élőholt macska. Meg olyan lakótársak, akikkel az esetleges haláluk beállta után lehet kísérletezni. Nem túl komoly, de szórakoztató film.

  1. A temetőre épült ház (1981)
    Lucio Fulci alkotása, és remekül beilleszthető a Pokol hét kapuja vagy a Zombik városa mellé, mind stílusban mind minőségben. Ebben a filmben is a túlontúl aktív és olykor bosszúra szomjas élőholtak keserítik meg egy frissen új házba költözött család életét, hogy aztán felkerekedjenek és megkeressék, mi is áll ennek az egésznek a hátterében. Tipikus Fulci film, de egyszer mindenképpen megéri megnézni.

3. Revenge of the Dead (1983)
Még mindig az élőholt témakörrel foglalkozó témájú filmeket részesítem előnyben a szimpla kaszabolós gyilkolászós darabok helyett. Bár a Revenge of dead koránt sem a legerősebb film, ami ezzel foglalkozik, de azt remekül képes bemutatni, hogy hogyan kell egy teljesen rossz főhőst alkotni, aki végül is a saját ostobaságának esik áldozatul.

2.Démonok 3: Az ogre
Hát, amikor ennek a filmnek a borítóképét megláttam még reménykedtem abban, hogy kedves Lamberto Bava képes még legalább egy rúgásnyi életet és értelmet verni ebbe a filmjébe, és élményben végül is nem okozott csalódást ez sem, az más kérdés, hogy még az előző kettő filmtől eltérően ez már nagyon egynézős és szinte minden lépés kiszámítható benne.

  1. Sleepaway Camp
    Ahogy így elnézem a listát, ez az egyetlen film, ami szörny és szellem mentes, helyette teret kap az emberi gyarlóság, a megtört a személyiség
    és a nemi identitásválságból kialakult gyilkos triumvirátus. A táborokban vadászó sorozatgyilkos mindig is egy hálás téma volt a horror rendezők szemében, és hála az égnek a Sleepaway Camp remekül hozza a tőle elvártakat – sőt, még többet is.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.