Oldal kiválasztása

Ha már volt korábban egy South Parkos beszámoló,itt az ideje, hogy egy másik kedvencet is a pályára idézzek. Bár a Family Guy másféleképpen közelít a kifigurázni való témák felé, és azokat erősen felemás színvonalban adja vissza, itt is megvannak az emlékezetes epizódok.

8. Peter a sznob /Peter, Peter the caviar eater/
Ez még magán viseli a korai évadok visszafogottabb fricskáit. Itt Lois nagynénje még az epizód elején életét veszti, és a Griffin családra hagyja pompás villáját. Peter pedig, hogy elfogadják a magasabb körök, egy eléggé furcsa Monte Christo gróf-szerű személlyé változik. Ezt még azért tartom valamennyire különlegesnek, mert egyrészt remek úri paródia, másrészről itt a szereplők még azok, akiknek szeretjük őket: egy erősen diszfunkcionális, de egymást szerető család.

 1. Élni vagy halni a tanyán /To Love and Die in Dixie/
  Itt Chris miatt a család tanúvédelmi program keretében délre költözik és próbálnak beilleszkedni az ott élők közé. Már több sorozatban is kitértek arra, hogy a déli államokat mennyire elmaradottnak tartják, és a Family Guy sem kivétel ez alól. Előveszi a régi, fogatlan redneckeket és fiús kinézetű lányokat, hogy aztán a bugyuták segítségével leszámoljanak a Christ üldöző gyilkossal.

6.Gyilkosságért hívja Meg-et /Dial Meg for Murder/
Meg valamiért mindig az a szereplő,aki voltaképpen semmi rosszat nem csinál,mégis ő húzza a rövidebbet. Ez a rész egyike azoknak, ahol Meg kapja meg az irányítást és bizony képes bebizonyítani azt a nézőknek, hogy a kedves ember haragjától/bosszújától kell a legjobban tartani.

 1. 10 kicsi balfék/And there were fewer/
  Az újabb évadokban már bizonyos évadok egy adott paródia témára mennek rá, és a 10 kicsi balfék a klasszikus, gyilkolászós nyomozós filmeket és könyveket veszi alapul. A Griffin család régi ellensége James Woods, a város lakóit meghívja egy vacsorára, hogy mindenkitől bocsánatot kérjen, de a dolog visszafele sül el, ugyanis valaki nemcsak őt, hanem még néhány más szereplőt is meggyilkol. Jó a körítés, és hasonlóan az Agatha Christie regényekhez, itt sem tudni az epizód végéig, hogy ki a tettes.

 1. Szent franc /Holy Crap/
  Itt Peter bigott katolikus apja kavarja fel mind a családi, mind a munkabéli életet. MacFarlenenak alapvetően megvan a véleménye a vallásokról, és a túlzó, mindenkitől többnek gondoló vallási megszállottat jobban vissza sem adhatta volna ezzel a karakterrel. A pápával veló beszélgetés egyenesen zseniális, egyszerre teljesen hétköznapi , de mégis ott van benne az, hogy valamiről tanítani akar.

 1. A Három mese /Three Kings/
  A régebbi korok nagy krimiírói után talán csak Stephen Kingnek lett több könyvéből alkotás, és a Family Guy készítői jó érzékkel választották ki azt a hármat (Állj ki mellettem, Tortúra, A Remény Rabjai), amit úgy tudtak kifigurázni,hogy közben az eredeti darab semmit sem vesztett értékeiből.

 1. A hurrikán, a gomba és a család /Seahorse Seashell Party/
  Egy újabb olyan epizód, amiben Meg van a középpontban, és ez az húsz perc, amikor a sorozat eléri az egyik legnagyobb tetőfokát. Megnél betelik a pohár és a családja szemére hányja az összes rossz dolgukat, amiket nem tudtak elfogadni és amit eddig rajta vezettek le. Később persze belátta, hogy pont az ő bokszzsák-léte tartja egyben a kaotikus családot, és miután kiadta magából a dühét újra egyesíti a családot.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.