Oldal kiválasztása

A Walking Dead hetedik évadának utolsó előtti epizódjánál járunk, ami ismét felemásra sikeredett: akadtak benne nagyon kemény és felemelő pillanatok, miközben semmi igazán váratlan fordulat nem történt – az évad első felének ballépéseitől még mindig szenved a széria sajnos!

Sasha berohant a Megmentők főhadiszállására azzal a szándékkal, hogy megöli Negant és bosszút áll Abrahamért, meg persze megvédi a sajátjaitól a kiszolgáltatott helyzetből, amiben most léteznek. Azonban nem megölték őt, hanem elfogták, és másnap reggel egy Negan hívő próbált meg erőszakoskodni vele, mire betoppant a „hős megmentő”, vagyis maga Negan, aki egy igen frusztráló ajánlatott tett Sashának, akinek egy egész napja volt átgondolni a következő lépését, amiben Eugene akarva-akaratlanul is részesévé vált.

Eközben Tara elmesélte Ricknek a titkos női tábort, amire egy véletlen folytán akadt rá, és úgy döntöttek, kirabolják őket, de előtte Tara azért megtett mindent, hogy jobb belátásra bírja a vezetőket. Azonban az akció nem pont úgy sikeredett, ahogy tervezték, de talán pont ez volt az, amire mindkét félnek szüksége volt, hogy kimozduljanak a komfortzónájukból. Ráadásul mikor Rickék hazaértek, egy igazi meglepetés várta őket!

Élveztem az epizódot, jobban, mint a korábbiakat, mivel nemcsak Rickék, hanem maga Negan is ésszerűen viselkedett – bár még mindig egy barom, most mégis egy ésszerű vezetőként tette, amit tett, és a terve is logikus és átgondolt, kár hogy eddig nem ezt az oldalát mutatták be az alkotók, hanem egy túlzó karaktert, ami valójában nem létezhetne ebben a világban.

Bár Eugene-re mindenki dühös, még én is, azt meg kell hagyni, van abban valami igazság, amit mondott, és bár mások az indokaik, igaza volt abban a tanácsban, amit Sashának adott. Ráadásul Sasha is ügyesen igyekezett keverni a lapjait, és bár nem azt kapta, amire számított, elég okos ahhoz, hogy ezt a maga javára fordítsa – csak azt kell kitalálnia, hogyan is tehetné.

Az, hogy Rickék végre elmentek a Natania táborába eléggé várható volt, sőt, kifejezetten tetszett, ahogy az egészet intézték, és nem akartak adni helyet a kétségeknek, azonban ez a mozzanat annyira régóta érett, annyira várható és kiszámítható volt, hogy a komolyabb mészárlás kivételével nem tudott igazi katarzist adni a nézőnek. Azonban az utolsó, Alexandráiban történt jelent sor már igazán adott egy komoly löketet a finálénak – plusz láthattunk egy nagyon őszinte reakciót Daryltől, amit már igen régóta vártunk!

És itt elő is jön a mostani évad komoly problémája, ugyanis a főszereplőkkel, vagy egyáltalán a szereplőkkel, alig foglalkozik igazán, a korábbi komolyabb beszélgetések, tettek egyszerűen semmivé lettek, mert minden Neganről szól, ami egyrészt érthető, hiszen ő az ellenség, másrészt akkor sem kellett volna ekkora játékidőt kapnia. Pont olyan, mint A sötét lovag című Batman film, ami csak Batmanről nem szólt, ellenben Jokert folyamatosan mutatták meg istenítették!

Azért várom egy kicsit a finálét, és tartok is tőle, és most nem a szokásos cliffhanger utálat beszél belőlem, hanem a félelem is, hiszen a hetedik évadot nagyon elrontották a készítők, és aggódom, hogy ehhez idomul majd az utolsó epizód is!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.