Oldal kiválasztása

A „Mi történt eddig”–szegmenst látva egészen megörültem, hiszen úgy tűnt, régi, félbehagyott konfliktusokat fognak feloldani. És ez félig-meddig össze is jött, bár továbbra is maradtak elvarratlan szálak, és egyesek továbbra is óvódásmódra viselkednek.

Maggie anyja visszatér Seattle-be, hogy Jackson elvégezze rajta a masztektóiát és azt követő rekonstrukciós műtétet, azonban Maggie úgy tudja, mellnagyobbítása lesz–Jackson, bár ellenzi Mrs. Pierce döntését, az orvosi titoktartás miatt nem szólhat. A sürgősségire bekerül egy idős házaspár, akikről kiderül, hogy egykoron híres, mostanra már nyugdíjas sebészek. Bár az idős pár hosszú, harmonikus házassága sokakat megérint, a feleséget kezelő Amy és Owen közt heves ellentét alakul ki. Meredith és Riggs kapcsolata fordulóponthoz érkezik, miközben Arizona úgy érzi, richard haragszik rá, amiért összejött Minnickkel.

Szóval igen, több fontosabb szálat is folytattak a héten – olyan szálakat, amik miatt már nyavalygok egy ideje –, és ne értsetek félre, ennek örülök is, azonban igazi lezárást sehol sem kaptunk. Az igazat megvallva, a Meredith-Riggs dolgot nagyrészt már el is felejtettem, így ez most is hidegen hagyott. Owenék, bár végre beszéltek, továbbra sem képesek normálisan kommunikálni – bár Amy azt legalább már elmondta, hogy volt egy gyereke, semmi részletet nem közölt Owennel, csak, a változatosság kedvéért üvöltözött vele. Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag a férfit okolta azért, mert az „ultimátumot” ad neki, hogy menjen haza, és mert kérdőre vonja a viselkedése miatt. De könyörgöm, hadd érdekelje már, hogy mi van a feleségével, ha egyszer már elvette őt. Ezt igazán Amy is megérhetné.

Ami pedig Maggie-éket illeti… Ott is ment a szenvedés, hogy ugyan anyuci miért akar műmellet csináltatni, amit Maggie, szokás szerint, túllihegett (itt van az, amikor a dráma átmegy saját maga paródiájába), miközben hatalmas kínjai közepette nagyjából egy jogos érvet tudott felhozni amellett, hogy miért nem örül a műtétnek. Persze közben a másik frontom meg Jackson azért szenved, mert nem mondhatja meg Maggie-nek az igazságot – bár itt legalább Mrs. Pierce indokait meg tudom érteni. Viszont a készítők szemetek, mert látjuk a nő műtétjét, valamint azt is, hogy Jacksonnak valami nagyon nem tetszik, viszont nem tudjuk meg, hogy mi. Az epizód pedig azzal zárul, hogy Maggie kijelenti, az anyja „nagyon beteg”. Hát köszi a cliffhangert.

Az idős sebész házaspár története viszont nagyon cuki volt – na, ők tényleg az ideális kapcsolatot mutatták be, ahol két ember hatvan év után is szereti egymást. Nem is csoda hát, hogy a történetük a kórház több dolgozóját is megérintette, ami kifejezetten cuki volt. Ami pedig a többi mellékszálat illeti – Arizona és Richard sztorija, meg volt valami Steffanie-val és Andrew-val is –, őszinte leszek, annyira nem maradtak meg bennem, hogy véleményt tudjak róluk mondani.

Összességében… nos, örülök neki, hogy végre továbbvittek pár lógóban lévő szálat, ám az az igazság, hogy ténylegesen nem igazán haladtak velük előre, úgyhogy végeredményben inkább csak a szememet forgattam. De legalább az idős pár cuki volt.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.