Oldal kiválasztása

A héten ismét kaptunk egy lazább epizódot, ami olykor fillerbe hajlott át, ám cserébe voltak jelenetek, amikor igen művészi hatást értek el az alkotók. És persze megint kaptunk egy jó nagy adagot Negan bullshitjéből – de legalább volt miért káromkodnom!

Ezúttal a Megmentők, vagyis Dwight szemszögéből láthattuk Daryl szökését. Negan ugyanis biztosra vette, hogy Dwight enyhült meg, és engedte ki Darylt, ám egy nap a lyukban, és Dwight máris Neganné vált. Ráadásul kiderült, hogy még valaki eltűnt, így Negan Dwight-ot küldte utána, hogy helyrehozza a srác a dolgokat.

Eközben megérkezett Alexandriából Eugene is, aki rettegve, alig megszólalva és akkor is hebegve-habogva próbált két lábon maradnak (és nem összevizelnie magát). Azonban Negan kegyes volt vele, hiszen nagy szüksége van az olyan okos emberekre, mint Eugene, ezért különleges elbánást kapott, amit Eugene igen gyorsan meg is hálált! Ebből pedig bőven látszik, hogy Negan csapatában kétfajta ember létezik: szadista vagy gyáva!

Szóval ismét láthattunk Negan karhatalmát, önkényuralmát, meg az egész szervezetének legnagyobb baromságait is egyben. Vasszigorral fog mindenkit, mégis olyan ostoba, hogy bárkinek elhisz bármit, ha úgy gondolja kellően megtörte. De pont ő mondta ki a lényeget, hogy kicsit megfordult a világ, és megtörténhet, hogy nem a bezárt törik meg. Még mindig állítom, hogy egy ilyen csoport egyszerűen nem létezhetne, hiszen csak a szadizmusra és az erőszakra épül, miközben nincs mögötte fegyelem vagy propaganda – alig várom már, hogy végre Rickék letöröljék azt az ostoba vigyort annak a felfuvalkodott hólyagnak a képéről. Bár mutattak jó pár undorító jelenetet a mostani epizódban is, még is akkor fordult igazán a gyomrom, mikor Negan elkezdett beszélni, vagyis inkább monologizálni.

Dwight ugyanakkor érdekes pillanatokon esett át, és főleg akkor változott vele nagyot a világ, mikor elolvasta a neki szánt levelet. És bár tette, amit tett a túlélés érdekében, azért szerintem őt jobban jellemzi a cigarettadobozos tett, mint az, amit legutoljára mondott. Talán végre lesz egy szövetségese Daryléknek a harcban? A levél felolvasásának pillanatai pedig pont olyan művészi jelenetek voltak, mint amiket olyan sokszor próbáltak már bemutatni a Walking Deadben, de általában csak túlerőltetni sikerült – jó látni, hogy talán annak a korszaknak is vége, és végre visszatérünk a komoly lélektani drámákhoz.

Eugene pedig, nos, ahogy mindig is kifejtette, ő igen gyáva, és tette ennek is tudható be. Azonban én reménykedem, hogy benne is több van, mint amit ezekben a jelenetekben láttunk, és nem felejtette el Abrahamet!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.