Oldal kiválasztása

Még a nagy egyesített Marvel Cinematic Universe (MCU) előtt létezett egy játék, ami összehozta a legnépszerűbb Marvel karaktereket, hogy a játékosok őket mozgatva vívjanak csatát a gonosz ellen, küzdjenek a jóért, és váljanak hőssé. 2006-ban járunk, mikor még a Pókember harmadik része forgott, pletykáltak a Nolan féle Batman-filmek folytatásáról, és még javában a Chris Evans féle Fantasztikus Négyest szidta mindenki. Ennek megfelelőek is a karakterdizájnok, amik sokkal közelebb állnak a klasszikus képregényekhez, sem mint a ma ismeretes filmes verziókhoz.

Dr. Doom és a Masters of Evil tanácsa megtámadta a S.H.I.E.L.D.-et, és Nick Fury a szuperhősöket, név szerint Thort, Pókembert, Wolverint és Amerika kapitányt hívta segítségül. A négyes annak rendje és módja szerint beleveti magát a harcba, ám hamarosan kiderül, hogy egy összehangolt támadásról van szó, ami túlmutat a S.H.I.E.L.D.-en, a szuperhősökön, sőt, még a bolygónkon is. Ezért aztán szuperhősök egy nagyobb csoportja verődik össze, hogy ismét megmentsék a világot, vagyis, ez esetben világokat a pusztulástól és az elnyomástól.

A Marvel Ultimate: Alliance-t minden platformra kiadták, sőt, még a legújabb generációs PS4-re és Xbox One-ra is elkészült, ami azért mutatja, hogy mennyire jól eltalált játékról van szó. Remekül visszaadja a játéktermi hangulatot, miközben egy igen komplex storyval köti le a játékos figyelmét. A karakterek armadájáról már ne is beszéljünk: Penge, Elektra, Daredevil, Ciklon, Szellemlovas, Wolverine, Láthatatlan Lány… és még sorolhatnám napestig, ugyanis a játékban összesen 23 játszható karakter van, és ezen felül még 16 olyan szereplő, akiket kisebb, különálló küldetésekben irányíthatunk. De ha mindez nem lenne elég, felbukkan még a játékban több mint 100 olyan karakter, akiket látunk, hallunk beszélni, vagy éppen az ellenségünk, így pedig le kell győznünk.

Az irányítás igen egyszerű, négy fő karakterrel harcolunk, akik között könnyen tudunk váltogatni, vannak, a sima üsd és rúgd gombok, miközben minden karakterhez tartozik több ultimate-is, amik menet közben, a legyőzött ellenség számának megfelelően töltődik. Én Xbox360-on és Wii-n játszottam végig, mindegyik konzolon pillanatok alatt rááll az ember keze a játékra. A történet ügyes és csavaros, a karakterek harc közbeni szövegei pedig különösen jók, gondolom senkinek sem okoz nagy meglepetést, hogy Deadpool és Wolverine beszólásai viszik a pálmát.

Az átkötő videók szépek és látványosak, különösen Nightcrawleré a kedvencem, a játékmenetbeli képi világ is ügyes, de az már sokkal alacsonyabb szinten mozog. Egyedül a nagyobb ellenségek legyőzésénél vannak gondok, ugyanis a kamerakezelést akkor átveszi a program, és ez még inkább nehezíti a játékot. Ám a főellenségek legyőzési módja igen furfangos, némelyik Tomb Raider (nem az újakra gondolok, hanem a régiekre) szintű.

A Marvel Ultimate: Alliance-t egy igen élvezetes játék, amit bármikor elő lehet venni, folytatni vagy éppen újra végigvinni. Ráadásul 2009-ben készült hozzá folytatás, ami már nem hagyott ennyire mély nyomot senkiben – de ne szaladjunk ennyire előre.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.