Oldal kiválasztása

Foto: Pekarek István, karakter: Lilith, original character

Név: Tarnóczy Gréti

Nick: Hinu

Link: https://www.facebook.com/hinucosplay/

Csillagjegy: Nyilas

Szülőváros: Kecskemét

Foglalkozás: Ápoló

Kedvenc film/sorozat: Star Wars, Alien, Games of Thrones (még sorolhatnám, de nagyon sok van)

Kedvenc zenei stílus/előadó: klasszikus zene, pop, visual kei, The Gazette, Sid, Girugamesh…

Kedvenc videójáték: Assassin’s Creed

Háziállat, kiskedvenc: Három tündéri cica és a kis házisárkány kaméleon 

Tóth András, karakter: Ilu, original character

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Először akkor találkoztam cosplayekkel, mikor kedvenc karaktereimről keresgéltem képeket az interneten, majd később az első conomon szembesültem velük élőben. Mindig is szerettem a nem hétköznapi ruhákat és tervezni is szerettem (szeretem) őket, így nem kellett nagyon noszogatni, hogy „kipróbáljam” milyen is valakinek a bőrébe bújni. Eleinte mondjuk csak a saját tervezésű ruháimat vittem ki a rendezvényekre, csak 2014-től vágtam bele anime karakterek cosplayezésébe.

Mi volt az első cosplayed?

Mondanám, hogy egy original cosplay, de így visszagondolva, hogy most milyen cosplayeket készítek, és azt nem igazán nevezném annak így inkább Sharrkant (Magi: Labyrinth of Magic) mondanám első cosplayemnek.

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

Ha már úrrá lesz rajtam a pánik, akkor szoktam segítséget kérni, de az is inkább tanács. Nem igazán szeretem, ha belenyúlnak a munkámba, szeretem magam készíteni a dolgokat. Egyedül kabát/zakóvarrásba és a famegmunkálásba szoktam segítséget kérni. Azokkal még nehezen boldogulok.

Foto: Chibi Photography, karakter: Nakigitsune, Touken Ranbu

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?

Ha adott karakterről van szó, akkor megy a képvadászat ezerrel, aztán jöhet a tervezés. Lerajzolom a ruhát (még akkor is, ha van képem a ruháról) majd kigondolom, hogy mit hogyan és miből kéne megcsinálni. Ha mindezek megvannak, akkor húzom a sportcipőt és nyakamba veszem a várost alapanyag után kutatva. Persze megvannak a főbb beszerző helyek, amiket első körbe meglátogatok. Ha van elég idő, akkor internetről is rendelek egy-két dolgot. Sokszor szoktam újrahasznosítani is… nagyon sokszor.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

Úgy gondolom eddig sok alapanyaggal/anyaggal megbirkóztam, de amivel a legtöbbet dolgozom az a szatén, selyem, dekorszövet, organza, tüll és dekorgumi minden mennyiségben. Kiegészítőkhöz igazából olyan alapanyagot használok fel, ami a legjobban visszaadja az eredetit, legyen az például egy sörös doboz. Kedvencem nem igazán van, inkább olyan, amit nem szeretek. Az pedig a selyem. Sokat használom, mert jól mutat, de nem szeretek vele dolgozni.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Elsősorban a személyiséget nézem, szeretek valamilyen formában azonosulni a karakterrel. Úgy gondolom könnyebb így visszaadni az adott személyt. Aztán persze a ruha, mert a képességeimhez mérten is kell választanom, hogy meg tudom-e valósítani a karaktert külsőleg is.

Foto:Phoenix Feather Photography, karakter: Nuria, original character

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Erre a kérdésre a választ nehéz megmondani. Anime karakter cosplayek közül Sharrkant választanám elsőnek, szeretek a bőrébe bújni és sok szép emlék fűz hozzá. Viszont az original cosplayeim közül Lilith-et mondanám kedvencnek szintén az emlékek miatt, mert nehéz időszakban kreálódott és így visszanézve meg tudtam valósítani az akkori érzelmeimet.

Mi az a technika, amit a közeljövőben meg szeretnél tanulni a cosplay készítés terén?

Szeretnék a sminkelés terén még több technikát elsajátítani és persze a ruhakészítésnél is van mit még fejlődni.

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

Sharrkan eddig elkészült ruháihoz még kettőt szeretnék elkészíteni és Hinata (Naruto) ruháiból is még egy-kettőt.

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?

Sok szép emléket őriz mindegyik cosplayem. Új barátokra tettem szert, aminek rendkívül örülök. Egyik legkedvesebb emlékem, amit soha nem felejtek el, 2016 nyári mondoconján volt. Egy original cosplayel (Ilu) voltam kint és rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, sokan jöttek oda képet kérni és nem győztem megköszönni a sok dicséretet. Ezek mellé még megkaptam a „szidást” is, hogy „mi az, hogy ezzel a ruhával nem mentem versenyezni?”. Nagyon örültem a sikernek, nem hiába készült a ruha. Ezek a megjegyzések hoztak azon az esős napon napütést a számomra.

Foto: Rayne Cosplay, karakter: Sharrkan, Magi:The labyrinth of magic

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

A „Leendő Cosplayeim” listán még sok ruha vár megvalósításra. Remélem az idén is sikerül jó párat elkészíteni.

Kávés vagy inkább teás vagy?

Tea, tea, tea. Munka előtt a reggeli kávé viszont az én szakmámban elengedhetetlen.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.