Oldal kiválasztása

Név: Nagy Eszter

Nick: Ichi

Link: https://www.facebook.com/IchisCosplayland/

Csillagjegy: Szűz

Szülőváros: Budapest

Foglalkozás: Recepciós

Kedvenc film/sorozat: Disney mesék, Trónok harca 

Kedvenc zenei stílus/előadó: Mindenevő vagyok többnyire

Kedvenc videójáték: League of Legends, Overwatch

Háziállat, kiskedvenc: Cica (Marcipán) 

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?
Az interneten, még talán 13-14 éves koromban, amikor még a tévében vetítették a Sámán királyt. A pillanat pedig az volt, mikor összebarátkoztam Hikuja-val és rávett, hogy csináljunk közös cosplayt. Így készült el a Shippuuden Narutom.

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül?
A cosplay világon kívül vannak csak inspirálóim, ők pedig a nagymamám és édesanyám.

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?
Az elején kicsit nehéz volt megértetni a család idősebb tagjaival a dolgot, de nem azért, mert ellenezték, hanem azért, mert nem értették ezt a világot. Alapjáraton véve viszont hálás lehetek azért, hogy mindenki elfogadó volt és segítőkész. Édesanyám nem egyszer segített, mikor a hátam közepén kellett volna valamit bejelölni, de én nem voltam hozzá eléggé hajlékony.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?
A kedvencem vitathatatlanul a pamutszatén. Nagyon szép, jó esésű, tapintású és minőségű anyagnak tartom. Ráadásul szerintem nagyon egyszerű vele dolgozni. Az egyetlen problémám vele az ára. Sajnos viszonylag borsosabb, átlagban 2000Ft/m.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?
Is-is. Volt már olyan karakter, akit igazából a csapat kedvéért csináltam meg, pedig amúgy nekem egy semmit mondó egyéniség volt. Alapjáraton véve azonban ezt úgy tudnám megfogalmazni, hogy hiába szimpatizálok a személyiségével, ha a ruhája nem illik hozzám vagy nem tetszik, valamint hiába tetszik a ruhája, ha a karakter maga az őrületbe kerget.

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?
Caitlynt a League of Legends-ből.

Melyik cosplayt volt a legnehezebb elkészíteni, miben volt más a többitől?
Caitlyn. Ekkora volumenű kiegészítőt előtte sose készítettem. A puskáját többször is elölről kellett kezdenem, mivel akkor még nem volt tapasztalatom, legalábbis akkora, hogy rögtön rátaláljak arra az anyagra, ami majd tökéletes lesz hozzá.

Mi az a technika, amit a közeljövőben meg szeretnél tanulni a cosplay készítés terén?
Van otthon lassan két éve egy XL-es worblám. Szeretnék végre megtanulni vele bánni.

Mit szeretsz jobban, a fotózást vagy a rendezvényeket?
Mindkettőnek megvan a maga bája. A fotózáson szinte biztosra vehetem, hogy készül interneten felhasználható kép. A rendezvényen pedig ott vannak a barátok, új ismeretségeket lehet kötni.

Ha vacsorázhatnál egy szereplővel, legyen az játékból, sorozatból vagy filmből, ki lenne az?
Nyálas Eugén (Flynn Rider az Aranyhajból)

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?
Erre csak annyit tudok felelni, hogy a Leauge of Legends és igazából bármilyen MOBA vagy MMORPG világa nagyon sötét, és ha egyszer elkap, nem lehet szabadulni belőle 😉

Mi a legkedvesebb emléked a cosplayjel kapcsolatban?
Az egyik legkedvesebb, mikor Kougyuko (Magi) fotózásra mentünk a Budai Várnegyedbe. Hercegnő típusú abroncsos színes ruha volt rajtam. Éppen az egyik „ablakpárkányon” ültem, mikor odajött hozzám egy szülőpár és megkérdezték, hogy fotózkodhatna-e velem a kisfiúk.

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?
Emberileg nagyon sokat tanultam és én úgy vélem, hogy jó irányba fejlődtem. Nem is annyira a cosplayezés végett, hanem az ott megismert emberek miatt. Alapjáraton véve viszont a való életben sokat segített már nekem a cosplay készítés közben megismert műszaki gépek és anyagok ismerete.

Versenyzés vagy szereplés előtt van lámpalázad?
5 éven keresztül Rock’n’Roll-oztam. Versenyszerűen. De a nyilvános szereplés előtt a mai napig lámpalázam van.

Van javaslatod, tanácsod a kezdő cosplayesek számára?
Kitartás! Ne adják fel! Tanuljanak, kísérletezzenek, és mindig próbálják önmagukat is felülmúlni. Ám a legfontosabb, hogy élvezzék! Szeressék, amit csinálnak!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.