Oldal kiválasztása

Mindig tartok amolyan alibi sorozatokat „magamnál”, amik nem túl kiemelkedőek, nem túl drámaiak, de mégis mindig azt kapom tőlük, amire befizetek: akciót, humort és szórakozást. Na, a Rizzoli & Isles, vagyis a magyarul rémesen gagyi Született detektívek pont ilyen sorozat (a másik hasonlóm az NCIS: Los Angeles). A sorozat pedig immáron a hatodik évadához ért – meg a hetedikhez és egyben utolsóhoz, de még ne szaladjunk ennyire előre –, és most is pontosan azt kaptam, amit vártam: szórakozást!

Boston kicsit sem a világ legbiztonságosabb helye, így a gyilkossági nyomozóknak mindig akad bőven dolguk. Jane Rizzoli nyomozó (Angie Harmon) csapatához pedig újonnan csatlakozott fivére, Frankie (Jordan Bridges) is, aki sikeres nyomozói vizsgát tett, és egyértelmű volt számára, hogy nővére és barátai körében kíván nagyobb nyomozói tapasztalatra szert tenni. Tapasztalatszerzésben pedig nem lesz hiány, hiszen a rendőrségnek akad dolga bőven, hol drogügyből fakadó gyilkosság, hol véletlen baleset, hol pedig szándékosság és brutalitás a fő kiváltó ok.

De ha ez nem lenne elég, Jane-re rájár a rúd, mivel leég a lakása, és ennek következtében ideiglenesen Maurához (Sasha Alexander) és édesanyjához kell költöznie, majd pedig fivéréhez, Frankie-hez, és bár a testvérek remek viszonyban vannak, egyikük számára sem kellemes a fennálló helyzet. De Nina rájön, hogy a tűz valójában a kezdetvolt, és Jane-t meg akarják hurcolni, és ezáltal veszélybe kerül a saját élete, ahogy a családjáé is.

Az alkotók szerencsére letettek arról, hogy Maurát és Frankie-t összehozzák, így a köztük lévő feszültség bemutatása a múlté. Ugyanakkor bekerült a képbe Nina (Idara Victor), aki hasonló őrült geekségével igen passzol Frankie-hez, és ezt a készítők kicsit sem titkolják, ráadásul igen szépen és türelmesen építik fel a két szereplő közötti kapcsolódást.

Kicsit azonban hátrébb léptünk a főszereplőpáros szerelmi életéből, és szinte semmit sem láttunk a már megszokott pasizós beszélgetésekből, amiket meg kell hagyni én kissé hiányoltam, mivel fontos részét képezi a karakterek életének. Ugyanakkor most Jane édesanyja (Sasha Alexander) és Korsak nyomozó (Bruce McGill) magánéletébe nyerhettünk bepillantást, ami kellően újdonság volt.

Az évad második felére a készítők behoztak egy átívelő szálat, amivel ismét komoly fenyegetést zúdítottak Jane és Maura fejére. Az úton elszórt morzsák felkutatása igen izgalmasnak bizonyult, miközben a megszokott egy epizód, egy eset is remekül működött. Egyedül a kvázi főgonosz motivációja hibádzott nekem, nagyon erőltetettnek és mesterkéltnek hatott, a készítők erre nem fordítottak kellő figyelmet.

Mindent összevetve ismét egy igen kellemes, izgalmakban és humorban bővelkedő évaddal gyarapodott a Rizzoli & Isles széria – maximálisan azt kaptam, amit vártam a sorozattól, és pontosan emiatt öröm bármikor elővenni, vagy akár bárhol belekezdeni, mivel a szálakat gyorsan fel lehet szedni, a szereplőket pedig egy pillanat alatt meg lehet kedvelni. Kicsit vérzik is a szívem, amiért a hetedik évad lesz az utolsó a sorozathoz, mivel szükség van olyan „csajos” sorozatra, ami egyáltalán nem csajos, csak több benne a női szereplő, mint a férfi – és ezzel kicsit egálba is hozza az amúgy túlnyomó részt férfiak uralta sorozatos (meg persze egyéb filmes) világot!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.