Oldal kiválasztása

 Név: Bauer Fatime

Nick: IrishLady

Link: https://www.facebook.com/irishladycosplay/

Csillagjegy: Rák

Szülőváros: Hatvan

Foglalkozás: Tanuló – jövendőbeli illusztrátor

Kedvenc film/sorozat:  Uh… Túl sok van. Ha nagyon választani kell, könyvben a Percy Jackson és az összes hozzá kapcsolódó Rick Riordan által írt sorozat és könyv, filmben a Marvel-filmek és a Harry Potter filmek, valamit sok anime, pl.: Free!, Magic-Kyun! Renaissance.

Kedvenc zenei stílus/előadó: Az ír bandákat imádom, valamint Peter Crowley (középkori/fantasy) zenéi a kedvenceim, na meg persze a Disney slágerek. De elég vegyes a zenei ízlésem.

Kedvenc videójáték: Assassin’s Creed 4, és kis koromban imádtam a 102 kiskutyásat is

Háziállat, kiskedvenc: Thor, fehér spicc 

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Először a legjobb barátnőm mutatta meg, aki előttem kezdett el a MondoConra járni. Amikor mesélt a rendezvényről, rögtön tudtam, hogy szeretnék cosplayben megjelenni ott.

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül?

Elyon, Reika és Yaya Han ezek a személyek számomra sok inspirációt adnak, bár rajtuk kívül jó pár cosplayes van még, szerintem minden személyiségtől lehet tanulni valamit, ami segít az életben és a cosplayes karrierben is.

Mi volt az első cosplayed?

Tauriel, A Hobbitból. (Újra megfogom csinálni azt a ruhát, mert akkor még nem tudtam varrni, szóval nem lett valami szép, de imádtam viselni, így nem kérdéses, hogy megint elkészítem.)

Párod hogy vélekedik a hobbidról, esetleg segít benne, szerepel a terveitek között közös jelmez?

Jelenleg csak Thorral élek együtt. De régebben a páromat sehogyan sem tudtam rávenni a cosplayre, de nekem ez nem volt gond, mert ez az én hobbim, bár szerves része az életemnek nem várom el, hogy a párom hobbija is ez legyen. (Bár nem lenne hátrány)

 

Szoktál segítséget kapni a jelmezeidhez vagy mindent magad csinálsz?

Az első négy ruhámban még kaptam segítséget, szóval a cosplayes pályafutásom első évében, de idén volt három éve, hogy elkezdtem ezt a hobbit, szóval jó ideje nincs szükségem segítségre.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

A polár. Azon kívül még sok más anyaggal is jó a kapcsolatom, mióta rutinosabb lettem a szatén sem fog ki rajtam.

Általában hány jelmezt készítesz el egy év alatt?

Négyet biztosan, ezek a conra elkészített jelmezeim, azon kívül általában 2-3 kisebb ruhát is megvarrok, a kedvemtől és időmtől függően. (Na meg a pénztől)

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Ez nagyon nehéz kérdés, de Aranyhaj és Izuminokami Kanesada (Touken Ranbu), az a két karakter, akikkel mindig tudok azonosulni.

Melyik cosplayt volt a legnehezebb elkészíteni, miben volt más a többitől?

Aranyhajat, mert nagyon sok kézzel festett minta van rajta (ezeket kicsi ékkövekkel is díszítettem), valamint a felsőjét merevítettem is. Ezek azok a részek, amik különböztek az eddig elkészített jelmezeimtől. A paróka egy külön történet, póthajat festettem hozzá, és a tömés részét is hajjal oldottam meg.

Milyen érzés egy hercegnő szerepébe bújni?

Nagyon jó! A boldogan éltek, míg meg nem haltak feeling miatt. Számomra ebben különbözik a többi karaktertől.

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

Anna (Frozen), de sajnos a legtöbb kedvenc karakterem egy ruhában szerepel. Jázmin hercegnőnek például régen már elkészítettem egy páncélos verzióját, most a díszes ruháját szeretném megvarrni.

Versenyzés vagy szereplés előtt van lámpalázad?

Mindkettő előtt, bár az őszi conon, amikor Aranyhajjal versenyeztem, a színpadon már egyáltalán nem izgultam.

Van javaslatod, tanácsod a kezdő cosplayesek számára?

Ne adják fel. Ki kell nevetni azokat akik fújolnak a ruhájukra, mert senki sem úgy született, hogy spécin varr, valamint nem kell feltétlenül profinak lenni benne.

Milyen visszajelzéseket szoktál kapni a jelmezeddel kapcsolatban, melyik volt rád nagy hatással?

Egy ideje már sokan dicsérik a cosplayeimet, de engem az tesz igazán boldoggá, ha például egy kis gyerek oda jön hozzám, mert az hiszi, én vagyok az az igazi hercegnő, vagy valaki azért hatódik meg mert a gyerekkori példaképét személyesítettem meg.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.