Oldal kiválasztása

Név: Veres Kinga

Nick: Lady Zakuro

Link: https://www.facebook.com/Ladyzakurocosplayer/

Csillagjegy: Bika

Szülőváros: Szekszárd

Foglalkozás: tanuló

Kedvenc film/sorozat:  Trónok harca, Egyszer volt hol nem volt, Marvel filmek, DC filmek, Demóna, Szépség és a szörnyeteg, Mulan, Pocahontas, Jégvarázs, Így neveld a sárkányodat, Oroszlánkirály stb.

Kedvenc zenei stílus/előadó: elég vegyes ízlésem van, szeretem a musicalt, rappet, rockot, népzenét, hip-hopt stb

Kedvenc videójáték: nem vagyok nagy videójátékos, inkább bátyámat lestem mindig, amikor játszott de pl. Assassin’s Creed, League of Legends eléggé csábít cosplay ügyileg is 😀

Háziállat, kiskedvenc:  Van, egy kis kutyám Bellának hívják 

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

Általánosban hallottam először róla, de igazából középiskolában kezdett el igazán érdekelni mikor egy ismerősöm elhívott MondoConra és első látásra szerelem volt. Kiskorom óta szerettem a kreatív dolgokat így még jobban felcsillant a szemem!

Van olyan személyiség, aki inspirál téged, a cosplay világán belül és kívül?

Ohh igen! Nagyon sok olyan cosplayes van az országban és külföldön is, akik inspirálnak. Mindenki más-más miatt fogott meg és őket nap, mint nap követem és lessem minden lépésüket.

A családod, barátaid hogyan viszonyulnak a hobbidhoz, támogatnak, vagy azért néha akad egy-egy pillanat, mikor nem értik?

Haha, ez vicces kérdés. Elég nagy hülyeségnek tartják és mindig azzal jönnek , hogy időpocsékolás, no meg úgy is csak egyszer fogom viselni, mert engem ismerve mindig újabb és újabb ötletem támadnának. Azonban nem egyszer fordult elő hogy bementünk hobbiboltba és anya kérdezte, hogy mi kell a ruhámhoz (ilyenkor csak pillázni tudok). Apum viszont, ha meglátja con után a képeket, amiket barátaim készítenek rólam leírhatatlan érzés fogja el. És gyakran büszkén meséli ismerőseinek is.

A barátaim elfogadják, teljes mértékben, nagyon tetszik nekik, hogy ilyen különleges hobbim van és nem egyszer fordult elő, amikor nálam voltak és én lementem valamiért a konyhába, vagy épp amikor visszaérek, a fürdésből azt látom, hogy felveszik a ruhámat és fotózkodnak benne! A mostani osztálytársaim is teljes mértékben támogatnak engem és ez nagyon jól esik tőlük. Meg is győztek, hogy tartsak majd diáknapon előadást a suliban, mert szeretnének róla több dolgot is tudna és természetesen vigyek be egy két ruhát és parókát is! 

Mi az első dolog, amit csinálsz egy jelmez készítése során?

Változó. Ha sok kiegészítője van a jelmeznek, akkor annak állok neki és majd későbbre hagyom a ruhát. Viszont ha a ruha nagyon időigényes és részletes, akkor annak állok neki inkább, végül is az a fontosabb első sorban.

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

Leginkább olyan anyagokat választok, amiket betudok szerválni könnyen és megfelel a ruha stílusához, de nagyon szeretem a szövetet mert az bárhol betudom szerezni. Na és a jó öreg hű társam a dekorgumi.

Mi alapján választod ki az adott megformálandó karakter, a ruha vagy páncél illetve kiegészítőt nézed, vagy a személyiséget?

Legtöbb esetben a személyiségét nézem, de nem egyszer fordult elő, hogy olyan karakterbe szerettem bele, akinek csak a ruhája fogott meg. Ilyenkor elengedhetetlen számomra, hogy sok videót, leírást és képet nézek a karakterről, hogy tudjak vele azonosulni főleg ha még nem adták ki animében, bármennyire is várom.

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Sokan megkérdezik és határozottan mondhatom neked, hogy a Magiból Kougyoku Ren a szerencsés. Ő egy olyan személy, aki próbál megfelelni az elé állított elvárásoknak, de valójában nagy álmodozó, aki nagyon vágyik arra, hogy megtalálja a szíve hercegét és boldog lehessen. Meg persze igaz rám is, hogy hangulatingadozásaim vannak, azonban vele ellenben én egész jól tudom türtőztetni magam, de ha még sem sikerül mindenki meneküljön.

Miként változtatott téged meg a cosplayezés? A munkában, hétköznapokban segített vagy inkább hátráltatott ez a kreatív élvezet?

Huu, szerintem az emberek minden nap változnak egy kicsit. Szerintem ez rám is igaz. És úgy érzem sokkal nyíltabb lettem. Számomra a megnyugvást tud jelenteni ha, leülhetek és csinálgathatom a jelmezemet, mert akkor kikapcsol az agyam és az aktuális problémáim megszűnnek (és legalább haladok a ruhámmal is). Sok embert ismerhettem meg, akik nagyon fontossá váltak számomra!

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Ohhh igen, és ha minden igaz 2017-ben megvalósul is az egyik nagy álmom. Azonban azt a tervemet csak kevesen ismerik és szeretném, ha így is maradna, míg el nem készül.

Kávés vagy inkább teás vagy?

Is-is, társaságtól függ. Itthon inkább teázok, de ha barátokkal vagyok általában kávézni szoktunk.

Versenyzés vagy szereplés előtt van lámpalázad?

Mindkét esetben van lámpalázam, de valamennyire meg tanultam kezelni, hála a hét évnyi tapasztalatomnak.

Mi volt a kedvenc gyerekkori játékod?

Imádtam Barbie-zni barátnőmmel mindig kreáltunk nekik valami kis ruhácskákat. De bátyámmal meg Yugioh párbajokat vívtunk éjjel- nappal.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.