Oldal kiválasztása

Egyre több ismert játéknak lesz már androidos verziója (Assassin’s Creed, Tekken, Tomb Raider), és nemrégiben meglepve tapasztaltam, hogy régi kedvencemnek a Blazbluenak – aminek az animéjéről már korábban esett szó – is megjelent a androidos verzió, ez pedig a Revolution Reburning névre hallgat.

A játék story módjában semmi változtatás nincs: a központi téma még mindig Ragna leszámolása a NOL-al, azon belül is az öccsével meg a főgonosz Hazamaval (vagy Terumival, ki hogy ismeri), közben persze csapódnak hozzá a korábbi játékokból ismert szereplők, hogy az egyik vagy éppen a másik oldalon, de beszálljanak a küzdelembe.
Sajnos a történeti hűségnek van egy árnyoldala is, ugyanis aki úgy csöppen bele a Revolution Reburningbe, annak sok minden (főleg a karakterek közötti kapcsolatok) elsőre nem lesznek nagyon tiszták – de erre meg pont jó alapozó az Alter Memories.

Kezelés tekintetében olyan, mint minden második 2D rpg: kezdetben csak a főhőssel gyaluljuk le az ellent, de minél tovább érünk el a történetben annál több karakter szabadul fel, akikkel lehet harcolni – ezen használható karakterek száma jelenleg tizenkettő -, de persze lehet azt tudni, hogy a többi játékból ismert és fontosabb
karakterek (Tao, Litchi, Carl) is később be fognak csatlakozni a jelenlegiek közé. Ami egy kissé megeheti a gamerek agyát az a fejlesztés (eszközök képességek), mert bár eleinte sima liba az egész, később nagyon hosszú időt kell rászánni arra, ha valaki tényleg egy elit csapatot akar összehozni – és az sem árt, hogyha ezt olyan karakterekkel teszi meg, akik illenek az adott gamer által preferált harcstílusba.

Persze mivel ez egy nagyobb tömegeket megmozgató online játék (szemben az eddig megszokott ember vs gép felállással), így természetesen a pvp csülökarcok sem maradhatnak ki a mindennapi életből, ahogyan a szövetségek közötti rendszeres harcok sem. A sors egy pozitív fintora ismét felbukkant a játékban, itt ugyanis képesek azt a fejlesztők honorálni, ha egy játékos jó, és minden nagyobb lépésnél nem gyenge jutalmakat adnak. Persze a fizetős játékosok itt is azért némi előnyben vannak de nem leküzdhetetlenek a sima játékosoknak sem, mert ahogyan a mondás is tartja – a pénz nem pótolja az alapvető képességeket.

Kinézet és szinkron tekintetében is megvagyok elégedve a Revolution Reburinggel: a pályák és a hátterek szépen rajzoltak (a gonoszabb csapdákkal egyetemben), a tucatellenfeleket egyáltalán nem nehéz leverni, a bossokkal ellenben vigyázni kell (Platinum és Hakumen talán a leghúzósabbak), de őket sem lehetetlen leverni. A sok chapter lehetővé teszi, hogy jobban meglehessen ismerni a Blazblue világát, de mint azt fentebb említettem, nem árt ha az ember lánya nem csak ezt az egy médiumot ismeri.

Bár tudom, hogy nem mindenkinek fogja elnyerni a tetszését a Blazblue: Revolution Reburning, én azért meleg szívvel ajánlom mindenkinek aki rászán egy kis időt, legalább a megismerésére.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.