Oldal kiválasztása

Az utóbbi időkben egyre gyakoribb jelenség az androidos játékok körében (elsősorban az RPG alapúakban), hogy az általunk irányított karaktereknek immáron nemcsak a tervezőjét tüntetik fel, hanem azt a személyt is, aki hangjával mondhatni – életet lehel – a karakterbe. Mai kitárgyalandó játékaink az Otogi: Spirit Agents és a Valkyrie Connect is ebbe a kategóriába tartozik.

Az alapsablon – miszerint egyszerű emberből világmegváltó hősökké vagyunk avanzsálva – adott, csak míg az egyiknél egyfajta onmyojik leszünk, aki irányítja a legkülönfélébb szellemeket (nem véletlenül ez a játék az Ayakashi kistestvére), addig a másik az északi mitológiákból csemegézve egy olyan személy, akit személyesen
a Világfa választott ki, hogy megvédje a világokat a Ragnarok eljövetelétől és megállítsa azt, aki próbálja előkészíteni a végítéletet.

Mind a Valkyrie mind az Otogi jól fel vannak építve, történetiség és karakterisztika terén. Már nemcsak üres kis szereplők rohangásznak harcba kártyákon, hanem ténylegesen kapnak némi háttértörténetet az eddig meglévők mellé, ugyanis mindkét játék nagyrészt mitológiai szereplőkre épít vagy olyan ahhoz közel álló dolgokra, amiket
az adott témában annyira nem jártasok is képesek felismerni.

És akkor elérkezett a legfőbb ok, amiért ma meg lett említve ez a két játék: a szinkron. Nem tudom pontosan, mennyi újabb játékban hozták be ezt az innovációs fejlesztést, de az biztos, hogy nagyon jót tett a játékoknak. Nagyot esett az állam, amikor meghallottam Ono Daisuke-t, amint éppen Odin hangját adja, vagy Yuki Amazawát, mint Giles de Rais-ként az Otogiban. Sokkal hangulatosabbá vállnak a szinkrontól a játékok – akárcsak a szintén nagy népszerűségnek örvendő Soccer Spiritsnél is.

A grafika (mind a rajzolt, mind a 3D animáció) az elvárthoz mérten igényes és szépen kidolgozott, a képességek érdekesek, és bár a Valkyrie nem bővelkedik annyira az eventekben úgy, mint az Otogi, a ténylegesen is élvezhető aréna harcok és a bossfight-okban egyenlőre nincs ellenfele, legfeljebb a Monster Super League.

Akinek van kedve egy kis telefonos online időtöltéshez, annak bátran tudom ajánlani ezt a két játékot: ténylegesen érdekesek és tartalommal teliek, amik nem csak pénzeszsáknak nézik a kedves játékosokat.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.