Oldal kiválasztása

Bajban vagyok az eheti epizóddal, ugyanis egy nagyon vicces, csavaros és élvezetes darab, de semmit sem tett hozzá a fő szálhoz, és ez már zsinórban a harmadik ilyen rész az évadon belül – és ez nem jó jel!

Jake, Ezekiel és Eve egy különös helyen ébrednek, és nem emlékeznek, hogyan kerültek oda, ám egy pizza emléke és egy szokatlan zaj lassan előhozza az emlékeiket. Eve egy különös idegentől egy jóslós ereklyét és egy homokórát kapott, ugyanis valaki egy nagy erejű varázslat segítségével megidézte az Őrző jövőjét, és próféciát bocsátott a halálára, aminek időpontját a homokóra mutatja. A csapat immáron elsődleges feladata megmenteni Eve-et, és ebben még a Könyvtár is segítségükre van, ugyanis a Könyv talán az egyik legszerencsésebb helyre küldi őket. Azonban itt megannyi turpisság és varázslat vár rájuk, és a titok nyitva, hogy ki is mozgatja a szálakat.

Csakhogy védelmébe kelljek gyorsan az epizódnak, nagyon élveztem, minden perc remekül volt összerakva, vicces volt és akciódús, miközben ismét tanított valamit a történelemből. Azonban nem vitt minket előre, egyáltalán nem, nem volt karakterfejlődés, nem volt történetbeli előrehaladás, semmi csupán egy bűnös élvezet, ami valóban élvezet volt.

A sorssal játszani nem kis manőver, és ahogy Eve is megfogalmazta, egyenértékű az időutazással – bár ő inkább a mindkettőt utálom szavakat használta –, ezért ennél a csavarnál nagyon észnél kell lennie az alkotóknak, hiszen egyszerre kell logikusnak és érthetőnek lenniük. Szerencsére itt nem volt probléma, ahogy korábban sem, ráadásul ügyesen felhasználták a korábbi ógörög próféciákat is, ami nekem nagyon bejött.

Talán a végét lehet valamennyire érdekesnek tekinteni, ugyanis az egész galiba okozója elejtett néhány mondatot, ami talán utal az évad végkifejletére, vagy nem és ez talán egy általánosság, és talán ezt a készítők egy másik eseménynél szeretnék majd ellőni. A tükör rejtélye azonban tetszetős volt, és valóban felvetett pár kérdést, illetve néhányat meg is válaszolt. De ezeket igen kevésnek tartom a korábbi évadokhoz, epizódokhoz képest, és egy kicsit aggódom is, mivel tapasztalatom szerint ha egy sorozatban sok a filler, akkor az nem jelent jót.

Ritkán mondok ilyet, de talán a The Librariansnek nem tesz jót a magas epizódszám, és pont ezért érdemes ezt alacsonyan tartani, hiszen az a kevés, amit eddig kaptunk évadonként, az ütött rendesen, mind minőségben, mind stílusban.

Mindent összevetve ismét jól szórakoztam, de szeretném már, ha egy kicsit haladna előre is a történet, szeretném látni az új mágiaügyi hatóságot, Apepet és az egész jók és rosszak harcát!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.