Oldal kiválasztása

Nehéz helyzet elé állított a mostani rész, mert ugyan filler a javából, de minden percét hihetetlenül éveztem – vagy talán így kellene mindenkinek fillert csinálnia, ahogy a The Librarians csapata teszi, szórakoztatni a nézőt, és nem húzni az agyát, hogy mi van a nagy ellenséggel?

Jake és Cassandra egy jégbarlankba utaztak, ahova az egyik korábbi könyvtáros naplója küldte el őket – ugyanis van arra lehetőség, hogy a vezetett naplókban megad az írója egy időpontot és helyszínt, vagy éppen feladatot az utókor számára – ahol egy ritka és varázserővel bíró kirástály kellett volna elhozniuk. Azonban egy támadó ellenség, egy csipetnyi varázslat és egy hóvihar eltérítette őket egy fogadóba, ahol nem mindennapi kalandban lesz részük, bár ezt eleinte csak Cassandra tudja.

Eközben Eve mindent megtesz, hogy Ezekielből is előcsalogassa azt a Könyvtárost, akit az alternatív világban látott belőle. És olyan feladattal bízza meg Eve, amit Jenkins nem támogat, ám az, hogy nem érik el Jake-et és Cassandrát, eltereli a figyelmüket, és pont ezáltal adnak igazi lehetőséget Ezekielnek kiteljesedni.

Ahogy a bevezetőmben is említettem, ez ismét egy filler epizód, ami nem tesz hozzá Apep elfogásához, viszont mindemellett szórakoztató. Jake és Cassandra között remekül működött a kémia, Cassie cukiskodása mellett remekül működött Jake lazasága, legalábbis addig, míg rá nem jöttek, hogy valójában hova kerültek, mert ekkor szárnyra kapott bennük a Könyvtáros!

Ezekiel mindig is az egyik kedvencem volt – mondjuk itt minden szereplő az – és szerintem a legkomolyabb karakterfejlődést ő hozta a sorozat történelme alatt. Egy szimpla arrogáns tolvajból igazi melegszívű ember lett, aki ezt csupán álcaként használja magát, de valójában törődő, okos és vérprofi – mindent elárult róla mind a mostani epizód, mind az, ahol Stumpyt befogadta.

Eve és Jenkins most nem tettek annyit hozzá az epizódhoz, de ez pont így volt jó, hiszen ezúttal a Könyvtárosoknak kellett kibontakozniuk és megmutatniuk igazi erejüket és szaktudásukat, még akkor is, ha ezt csalással, hazugsággal és vetítéssel érték el – na, meg rengeteg sörrel!

Jake és Cassandra vitája a varázslatról igen érdekes, mindkettejüknek igaza van, és szerintem nagyon jó, hogy ezt az aspektust is behozták a sorozatba, kíváncsian várom, hogy mi fog belőle kerekedni, de remélem csupa humor és érdekesség. Eve és Jenkins most nem tettek annyit hozzá az epizódhoz, de ez pont így volt jó, hiszen ezúttal a Könyvtárosoknak kellett kibontakozniuk és megmutatniuk igazi erejüket és szaktudásukat, még akkor is, ha ezt csalással, hazugsággal és vetítéssel érték el – na, meg rengeteg sörrel!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.