Oldal kiválasztása

Kicsit nehezemre esik ezt kimondani, de az eheti epizód nem volt a toppon, bár az akciójelenetek parádésra sikerültek, és a humor is a helyén volt, mos inkább a logika hibádzott kissé.

the-librarians-s03e02-3

Most, hogy Apep visszatért a Földre, és eltökélt szándéka, hogy sötétségbe taszítja a világot, Flynnek egy különös álombéli látomás azt sugallja, hogy meg kell keresnie Charlene-t (Jane Curtin), a Könyvtár Intézőjét. Eve és a csapat többi része nem érti, miért van szükség a nőre, de végül Flynn bevallja Charlene és Judson különleges kapcsolatát a Könyvtárral, és így már mindenki számára világossá válik, hogy Apep legyőzéséhez elengedhetetlen szükség van Charlene-ra.

Ugyan megtalálják őt, de nem sokkal később el is veszítik, és bár Flynn felhasználja az Ajtót, hogy eljusson Charlene-hoz, ezzel komoly galibába sodorja a Könyvtárosokat, míg Eve és Jenkins jóval messzebb tőlük próbálja megkeresni és biztonságban tudni a csapatot. Aggodalmuk jogos, mivel Apep egy olyan erőt szabadított fel egy szigorúan titkos katonai létesítményben, ami elhozhatja a világ végét – vagy legalábbis felgyorsíthatja azt.

the-librarians-s03e02-2

Nagyon élveztem a mostani részt, a logikátlan buktató ellenére, ami Charlene körül kezdett el burjánzani, aki most hirtelen felbukkant, és bár igaz, hogy a Könyvtár összeomlásakor nem említették, hogy meghalt-e vagy sem, de hogy így bedobták, mint egy istennőt, ez kissé furcsa volt – bár a jelenet komikuma meg zseniális, csak ebben a sorozatban előszeretettel figyelnek a logikára, ami most kimaradt.

Nehéz kiemelnem bárkit is a mostani epizódból, mivel mindenki hozta a tőle elvárható szintet, talán a kedves katonahölgy volt igazán kiemelkedő, de ennek is meg volt a magyarázata, és ezt igen okos és pimasz megoldásnak tartom. Ja, és mindig legyen a kezünk ügyében egy halhatatlan, jól jön, ha életveszélybe kerül az ember.

the-librarians-s03e02-1

A zárójelenet már szokatlanul ismerős volt a számomra, és pont emiatt vált súlytalanná, én tényleg hittem a híreknek, hogy ezúttal nem lesz ilyen, de mégis meglépték ugyanazt a klisét, ami így kissé zavaróvá tette az epizód végét.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.