Oldal kiválasztása

Ahány Fate játék van, legalább annyi újabb és újabb megismeri való karakter is van bennük, és szerencsére egyre több az anime adaptációk száma is, így több emberrel ismertetve meg ezeket a legendás hősöket és mestereiket. De most parancsszót félretéve, a servantok ideje jött el. Íme egy kisebb csokor az ismert (de inkább kevésbé ismert) Fate karakterekről.

5.Ruler (Joan)
Kedves hölgyünk – ahogyan a neve is suhallja – a híres Orleans-i szűz, aki itt most egy ritka, de annál erősebb servant tipusként tér vissza az életbe. A Ruler szerepköre talán a legérdekesebb, mert egy ilyen servantot csak egy olyan mágus irányíthat, aki egyáltalán nem akarja megszerezni magának a Grált. De ha harcolni kell, akkor harcolni kell.

 1. Gilgamesh
  Őt szerintem senkinek nem kell bemutatni. A hősök királya sok tekintetben egy megkapó jelenség: jóképű, nem kevés hatalommal és pénzel bír, az már más kérdés hogy ugyanekkora egóval és embergyűlölettel is rendelkezik. Gilgamesh azt csinál amit akar, ahogyan ő akarja, még mestere sem tudja teljesen kontroll alatt tartani, és bármihez, ami képes felkelteni a figyelmét – ahhoz mániákusan ragaszkodik.

 1. Caster (Medea)
  Tragikus sorssal rendelkező nő, akit rendszerint átvágnak a férfiak, legyen az a szerelme vagy a mestere. Talán ő volt az első, aki képes volt magát elszakítani az őt megidéző mágustól (hála a Rule Breakernek), és bár ez a halálát jelentette, ő mégis várta ezt. Persze nem eszik olyan forrón a kását, és volt végre egyvalaki az életében, aki tényleg segített neki, és kiáll mellette – de sajnos, ahogyan a háború, ez sem fog örökké tartani.

 1. Lancer (Cú Chulainn)
  Cú Chulainn (vagy ahogy mindenki nevezi, kutyuli), ha nem is a legerősebb a lancerek között, az biztos, hogy az egyik legstílusosabb. Emberien, a kornak megfelelően viselkedik és rajta látszik, hogy sokkal jobban élvezi ezt a világot, mint azt, amiben korábban élt – de mivel a mestere ezzel nincsen teljesen megelégedve, így sajnos ő is szomorú véget zár, nemsokkal a finálé előtt.

 1. Lancer of Black (Vlad)
  Egy másik lancer, és a korábbival ellentétben őt nagyon is jól ismerjük kis hazánkban – meg az őáltala nagyon gyűlölt Drakula könyv miatt szerte a világon. Karózónk egy nagyon érdekes darab servant: egyszerre ugye egy megidézett “szolga”, de másrészről meg a Black Faction vezetője, akit még maga a mestere is uramnak szólít és valósággal felnéz rá. Alig várom, hogy animében is megjelenjen.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.