Oldal kiválasztása

Bevallom, kicsit aggódtam a mostani epizód miatt, mivel a The Walking Dead visszatérése nekem hatalmas csalódás volt, így minden visszatérő sorozatomnál volt bennem egy apróbb félsz. Szerencsére a The Librarians alkotói tudják mi egy jó széria ismérve, és tartják is magukat ehhez! És ha esetleg bárkiben felmerült volna a kérdés, hogy mi történik, ha keresztezzük a weeping angelt az Éjszaka a múzeumban filmekkel, az most megkapja a választ.

the-librarians-s03e01-2

Eve ezúttal mindenre fel akarja készíteni kedvenc Könyvtárosait, így komoly edzésbe fog velük, harci edzésekkel igyekszik Jake-et sokkal erősebbé és ügyesebbé tenné, de a déli srácnak ez nagyon nehezére esik. Flynn sem érti miért ez a hirtelen erőltetése a dolgoknak, de Eve azzal érvel, hogy az alternatív valóságokban látta, mire képesek a Könyvtárosok, és ezt akarja kihozni belőlük. Hiszen ha okosabbak és ügyesebbek, akkor a sokkal nagyobb akadályokat is képesek lesznek legyőzni. Bár Flynn legyint erre, hamarosan a Könyv olyat produkál, amit még soha, és így benne is feltámad a kétely, hogy talán Eve őrzői ösztöne ezúttal helyesen súg.

Csapat ezúttal Bostonba utazik, ráadásul egy olyan múzeumba ahol egy nem működő, ősi óra található. Természetesen Cassandra totál bezsong ettől a tudományos relikviától, míg Jake-et és Ezekielt inkább a múzeum melletti folyóban pihenő tengeralattjáró vonzza igazán. A nyomozás azonban sokkal furcsább dolgokat is feltár, ami igencsak megfűszereznek a kormány emberei is.

Tényleg kicsit aggódtam a sorozatkezdéstől, pláne mivel már korábban felröppent a hír, hogy a sorozat rendezője és producere, Dean Devlin nem folytatja tovább a Stargate rebootot – féltem, hogy esetleg egy kisebb alkotói válságban van, de öt perc után kiderült, hogy tévedtem. A Könyvtárosok most is hozták azt a felhőtlen humort, amit eddig is, sőt ezúttal még ki is szóltak önmaguknak és a többi sorozatnak azzal, hogy minden pont akkor következik be, mikor valaki azt állítja, hogy az lehetetlen.

the-librarians-s03e01-3

Flynn végre oszlopos tagja a csoportnak, és remélem, most sem megy el vándorútra, és végre itt marad velük, mivel rendkívül jól kiegészítik egymást Eve-vel, és közösen bájos tyúkanyó párost játszanak kiscsibéik, vagyis a többi Könyvtáros felett.

Az epizód vége szokatlan változást ígér a szériában, de ez nagyon kedvemre való, hiszen ahogy Eve is elmagyarázza, logikus, hogy egy ilyen ellenlábas is felbukkan a csapat életében, ráadásul ez egy sokkal izgalmasabb témákat vethet fel, és még több kritikai és szarkasztikus pillanatot is kaphatnak a nézők.

the-librarians-s03e01-1

És nem hittem volna, hogy Peter Quill egyszer eszembe fog jutni ennek a sorozatnak a kapcsán, de úgy tűnik, mindennek eljön egyszer az ideje!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.