Oldal kiválasztása

Nem hittem volna, hogy a National Geographic valaha saját gyártású sorozatra adja a fejét, de megnézvén a pilotot inkább már az a kérdés járt a fejemben, hogy miért várt ezzel eddig?

2033-ban az emberiség nagy álma válhat valóra, és végre embereket küldhet a Föld testvérbolygójára, a Marsra. Azonban ahhoz, hogy ezt az álmot elérjük, az emberiségnek létre kellett hozni egy hivatalt, ami országokon átível, és ami egyesíti a magánszektort az állami támogatásokkal, és így jött létre az IMSF, ami az egész műveletet felügyelte. Hat bátor kiválasztott hivatott teljesíteni ezt az álmot, akik szakterületeik legjobbjai, és készek akár meghalni a küldetésért.

De persze az út önmagában sem veszélytelen, ahogy a landolás sem, és megannyi ismeretlen terepviszony, szélsőséges klíma, és az otthon hiánya mellet még a felszerelés is tönkremehet a hihetetlen terhelés alatt. De Ben Sawyer (Ben Cotton) kapitány és legénysége bármire hajlandó a küldetés sikeréért, és az emberiség közös álmának megvalósításáért.

pilot-mars-3

Nehéz nem szuperlatívuszokban beszélnem a Marsról, ugyanis a National Geographic hihetetlen precizitással ötvözte a fantáziát a valósággal. Adott 2033, ahol a Marsra készülőket látjuk, az ő útjukat és landolásukat, és közben visszatekintünk 2016-ra, ahol láthatjuk Elon Musk és csapatának munkáját a SpaceX rakétákkal, miközben a kettő között olykor olyan erős narratíva halható, hogy a néző legszívesebben azonnal felpattanna, hogy jelentkezzen ehhez a közös álomhoz.

A készítők sebészi pontossággal vágták a jeleneteket, pont mikor egy fontos pillanat jött el 2033-ban, visszatekintünk 2016-ra, ahol még inkább emelik az adrenalin szintünket, és vágyakozásunkat, miközben lenyűgöző felvételeket kapunk a vörös bolygóról, és álmok sokaságát, amik talán egyszer az emberiséget mentik majd meg.

pilot-mars-2

A Mars egy olyan történet, ami egyszerre fikció és valóság, a határvonalon sétál, miközben mindkét műfaj iránt érdeklődők megkaphatják a maguk adagjukat és betekintést nyerhetnek egy olyan fikcióba, ami talán a jövőnk lehet – és látván a felvételeket, szeretném hinni, hogy ez lesz a jövőnk, az összefogás, a felfedezés és a lehetőségek kitárása.

A bevágott montázsok hatalmas felfedezőket mutatnak be, nem csak az űrutazás során, hanem az emberiség történelme alatt. Csupa olyan pillanatot, ami nélkül nem tarthatnánk mi ott ahol, és amik nélkül 2033-ban sem tarthatna ott a legénység ahol.

A minisorozat összesen hat epizódból fog állni, valószínűleg gyorsítva kicsit az időn, hogy minél több lehetőséget körbejárjon a történet a marsi életről. És már most szomorúan írom le, hogy hat epizód, mert csak hat epizód… De remélem a sikereknek hála a National Geographic sok hasonló munkával fogja még bővíteni repertoárját, mert ez az, amire igazán szükség van!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.