Oldal kiválasztása

Bevallom, megint bajban vagyok a mostani Walking Dead epizóddal, míg az előző kettő javuló tendenciát mutatott, addig a negyedik megint egy kiszámítható filler lett, ami már annyira érdektelen, hogy fel sem dühített!

walking-dead-s07e04-1

Negan első útja Alexandriába. Ugyan Rick mindent elmagyarázott a lakóknak, de azért akadtak ellenállók, problémák, na meg persze Negan emberei ott és azt egzecíroztattak, akit nem szégyelltek. Ugyan Michonne nagy tervekkel indult útnak, mégis ezek a tervek módosultak valami megfoghatatlanná, miközben Carl kénytelen volt apjára hallgatni, miközben Enidet kiszúrta egy hozzá korban igencsak távol álló férfi, és még Rosita is a parancsnak engedelmeskedve átadott egy járművet.

walking-dead-s07e04-3

Röviden ennyi történés zajlott le a mostani részben, és ez a kevés nagyon hosszú, lassú, és művészire hajazó snittekkel váltott (megint Emmy-díjra hajtanak a készítők, csak a hatásvadászattal nem mennek semmire). Egy szóval tudnám összefoglalni az epizódot: kiszámítható. Minden egyes tett, hogy Michonne ellenáll, hogy Rick engedelmeskedik, hogy Gabriel kedveskedik, hogy akad majd valaki, aki gyomorforgatóan viselkedik, minden egyes cselekvés és jelenet, kiszámítható volt, és ezáltal unalmassá is váltak.

Az írók tavaly egy feloldhatatlan helyzet elé vitték a főszereplőket, amiből nem találnak kiutat, így csak körbe-körbe járnak a szereplők és a történet. Szomorú ez, mert egy remek drámai sorozat volt a Walking Dead, most pedig az unalommal dacolok minden percben – ez pedig mérhetetlenül szomorúvá tesz, mivel a top kedvenceim közé tartozik (még a csengőhangom is a sorozat főcíme).

walking-dead-s07e04-2

Egyedül a Negant alakító színészt, Jeffrey Dean Morgant lehet megdicsérni alakításáért, látszik, hogy nagyon élvezi ezt a vicceskedő szerepet (bár sejtelmes megnyilvánulásait a The Good Wife-ban kiforrottabbnak tartom), aki minden mosoly mögött a hatalmával kérkedik. És talán ő volt az, aki a legjobban összefoglalta az új évadot, de ezt inkább nem idézem, mert ahogy Ricknek, úgy nekem is torkomon akadt a felismerés – csak éppen nekem mint nézőnek.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.