Oldal kiválasztása

Az egyik első cikkem a Csillagkapu Cosplay Klub első szülinapjáról szólt, ennek lassan négy éve, és én ismét részt vettem a legújabb rendezvényükön, ahol ennek a negyedik évfordulónak adtak hangot.

csknap-1

Ráadásul most nem csak lelkes nézelődőként, illetve újságíróként voltam jelen, hanem felkérést kaptam a klub kezdeteiről szóló kerekasztal beszélgetés levezényléséhez. Mondanom sem kell, hogy nagyon izgultam, annak ellenére, hogy tudtam, a barátaimmal beszélgetek, és a közönségünk is hozzáértő és érdeklődő személyekből áll. Ez olyannyira igaz volt, hogy többen a nézők közül komoly kérdéseket is feltettek a sorozatról, amire persze Zoli, Áron és Ádám kapásból válaszoltak!

A színpadon töltött egy óta hamar eltelt, és váltottak minket a jobbnál jobb előadások a Csillagkapu témakörében: Jaffák rabszolgasorba taszítása és felszabadítása – vagyis a széria egyik legnagyobb kérdésével foglalkozott Maya az előadásában. Őt követte a Csillagkapus bakik összefoglalója, ami egyszerre lett humoros és nosztalgikus is. Hanama pedig történész szemmel vette górcső alá a Goa’uld isteneket, és próbált kicsit rendet teremteni a mitológiában és a szériában.

csknap-2

Honfi Juli pedig a Coshelp összefogást mutatta be a közönségnek. 2013 óta látogatják ugyanis a cosplayesek a budapesti Szent László Kórház Gyermekhematológia- és Őssejt-transzplantációs osztályán kezelt gyerekeket, és idén már komolyabb összefogást is összehoztak, aminek céljai közt szerepel a jelmezesek számának és diverzitásának növelése, illetve az, hogy minél több kórházba és ezzel gyerekhez jussanak el.

A délután további része pedig a szinkronizálások körül forgott, hiszen a szervezők egy szinkronizálási versenyt hirdettek meg, aminek a nyertese kipróbálhatja magát élesben a Magyar Szinkron jóvoltából. És a nyertesek bizony jócskán megérdemelték a nyereményt, hiszen egy nagyon nehéz hivatásról van szó, amibe a jelenlévők csak egy kis bepillantást nyerhettek. Tiszteletét tette Dózsa Zoltán (John Sheppard magyar hangja) és Túri Bálint (Ronon Dex magyar hangja), illetve később csatlakozott Kerekes József (Dr. Rodney McKay magyar hangja) is – utóbbiról már sokan tudják, hogy nagy kedvencem, és bizony közös fotót is bezsebeltem tőle!

csknap-3

A napot három meglepetés is zárta, méghozzá különböző ízekben, és nem én lennék, ha nem kóstoltam volna meg mindegyiket! Ismét egy felejthetetlen napot zártak a Csillagkapu rajongói, és nagy öröm volt látni, hogy egyre többen és többen vagyunk ebben a fandomban, és hogy olykor mennyire egy rugóra jár az agyunk.

csknap-4

A képekért köszönet Schrauf Tamásnak!

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.