Oldal kiválasztása

1

Név: Horváth Ditta

Link: https://www.facebook.com/cosplayerditta/ http://nyima-chan.deviantart.com/

Szülőváros: Budapest

Foglalkozás: Tanuló, remélhetőleg nemsokára vállalkozó

Kedvenc film/sorozat: Az ultimate kedvenc sorozat az Avatar: The Last Airbender, de amúgy túl sok kedvencem van (vagy túl sűrűn változnak)

Kedvenc zenei stílus/előadó: Kedvenc stílus nincs, a kedvenc előadó jelenleg Florence and the Machine, mert a 2015-ös Szigeten mégjobban beleszerelmesedtem, mint azelőtt <3

Kedvenc videójáték: Egyáltalán nem játszom – hihetetlen, mi?

Háziállat, kiskedvenc: Gofri nevű cicamica

 

Hogy találkoztál először a cosplayjel, és mi volt az a pillanat, ami miatt csatlakoztál ehhez a közösséghez?

A húgom (Dosadi V. H.) volt, aki behozta a világomba a cosplay-jelenséget, és egyértelműen ezért kezdtem el én is ezt a hobbit művelni, mert nagyon sok önbizalmat ad, amire sok szükségem van.

2

Milyen anyagokkal szeretsz a leginkább dolgozni, van kedvenced?

Én egyrészt a dekorgumi híve vagyok, mert baromi olcsó, másrészt imádom a random összeguberált dolgokat felhasználni. Szerintem kreativitással és találékonysággal mindent meg lehet oldani, nem kell vagyonokat speckó alapanyagokra költeni.

Általában hány jelmezt készítesz el egy év alatt?

Kettő-három? Mostanság igen inaktívnak érzem magam, de ezen szeretnék változtatni!

Melyik jelmezed érzed a legközelebb magadhoz és miért?

Egyértelműen Akasha (A kárhozottak királynője) a kedvencem: az ő ruhájának elkészítése egy olyan régi álmom volt, amire a kezdetek-kezdetén még azt hittem sosem leszek képes megoldani, úgyhogy nagyon büszkévé tett, hogy megugrottam ezt a lécet.

3

Melyik cosplayt volt a legnehezebb elkészíteni, miben volt más a többitől?

A Csillagkapu. A szerkezetének tervezése és kivitelezése olyan skilleket igényelt, amivel sose képzeltem, hogy rendelkezem, de megcsináltam! Plusz nehezítés volt, hogy a házba be se fért sehova, úgyhogy ne kelljen felette tornászni, a hideg pincénkben dolgoztam rajta egy kis lámpa fényénél hónapokig XD

Van valamilyen vicces vagy meghökkentő cosplayes történeted?

Hát, számomra az volt legfantasztikusabb esemény a cosplayeimmel kapcsolatban, mikor David Hewlett (a.k.a. Rodney McKay) a twitterén ezt írta a Csillagkapumról: „I never looked this good stepping through a Stargate!”

Az is nagyon kedves emlék számomra mikor a MONDO Magazin szerkesztőségének annyira megtetszett az újságjukból készült cosplayem, hogy a Conon agyon fotózgattak majd lehoztak a jelmezről egy rövid cikket.

5

Van olyan karakter, akinek több jelmezét is szeretnéd elkészíteni, ki lenne az?

Nem különösebben. Én a cosplayben a kihívást és a kreativitást keresem, nem szoktam egy karakterhez vagy akár egy animéhez/filmhez/képregényhez ragaszkodni.

Mik a jövőbeni terveid, van olyan álom cosplay, ami még várat magára?

Két oldalnyi álom-cosplay tervem van összeírva, de mind nagyon titkos  😉

4

A cosplayen kívül van még valamilyen hobbid?

Szeretek olvasni, régen nagyon nagy könyvmoly voltam, manapság pedig a mértéktelen fanfiction-fogyasztásra álltam rá.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.