Oldal kiválasztása

Lassanként betetőznek az események a házban, ahol foglyul estek a sorozat szereplői. Nem mondhatnám, hogy bármelyiküknek könnyű dolga van, és ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor be kell vallanom: gőzöm sincs, hogy ki fogja túlélni.

ahsvi31

Shelby és Dominic maradtak már csak a házban, Matt múlt heti halála után. Már-már kezdik azt hinni, hogy legalább ők biztonságban vannak. Azonban ezt az idillt megzavarják az Agnes megjelenését követő események. Lassanként megtörténnek vele ugyanazok a dolgok, amik annak idején a show-ban. Ennek ellenére Dominic még hisz benne, hogy van kiút. Shelby viszont tisztában van a történet végével és jóval kevésbé derűlátó.

Míg a pár a házban ragadt, addig Audrey, Lee és Monet az elrablóikkal küzdenek. Már épp elég durva volt, hogy először Lee húsával etették a lányokat. De a szörnyűségeknek nincs vége ennyivel, mind a hármukat gyötrik tovább. Viszont a túlélési ösztön mindannyiukban dolgozik, így nem kevés fejfájást okoznak a népségnek, akiknek az indokaik ráadásul ismeretlenek. Megjegyzem, engem érdekelne, de hát az élet nem egy habos torta. Hármuk kzül azonban egyedül Lee-ről merném kijelenteni, hogy van bárminemű esélye, mivel Monet és Audrey többnyire csak nyafogni képes a cselekvés helyett – bár ez eddig is így volt velük.

ahsvi29

Visszatérve Audreyra: az az igazság, hogy ebben az egész sorozatban ő a leghaszontalanabb karakter. Nyilván egyébként annak is szánták. Naphosszat csak visítozik, ha kell, ha nem, ha meg épp nincs oka visítozni, akkor valakit sérteget – megjegyzem, elég gyenge beszólásai vannak. Mellette még Dominic az, akit csodálok, hogy életben van. Oké, tök kedves volt a múltkor Shelbyvel, hogy mellette állt és néha egészen józan gondolatai is vannak, viszont borzasztóan naiv. Hiába van tisztában a ténnyel, hogy ők ezt már eljátszották és hiába tudja, hogy mi volt a végkimenetele a történetnek, még mindig abba a reménybe kapaszkodik, hogy az egész csak Sydney játéka – pedig már nem kevés bizonyítéka van annak, hogy nem.

ahsvi30

SPOILER

Egyébként külön izgalmas pillanat az epizódban, amikor Audrey és Lee visszatér a házba. Szép lassan körbejárják a házat és egyre több holttestre bukkannak. Már csak az is érdekessé teszi, hogy egyébként ilyenek a filmek végén szoktak inkább előfordulni, ezúttal azonban pont ez az, amivel nem lezárják, hanem felpörgetik az eseményeket. Ez az a pont, ahonnan már nem lehet tagadni: nincs tovább

SPOILER VÉGE

Már csak két epizód van hátra, és bizony alig van rá szereplőnk. A kérdés lóg a levegőben: ki fogja a végső csapást mérni rájuk? Biztos vagyok benne, hogy a fennmaradó két hétben sem fogunk nagyon unatkozni, így hát ülünk és félünk.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!