Oldal kiválasztása

A TBS ezúttal egy sci-fi komédiával próbálkozik, ám a People of Earth-ben nincs se sci-fi, se humor.

people-of-earth-pilot-1

Ozzie Graham (Wyatt Cenac) újságíróként dolgozik, aki egy autóbaleset után tér vissza dolgozni, a főnöke pedig a megszokott komoly gazdasági vagy politikai témák helyett ezúttal egy kisvárosba irányítja őt, ahol egy szekta jellegű csoportot kell jobban megfigyelnie. A csoport ugyan hétköznapi emberekből áll, ám történetük közel sem mondható annak, ugyanis mindannyian emlékeznek egy idegenek általi elrablásra. Ozzi szkeptikusan áll a témához, ám az autóbaleset olyan intenzív emlékként üldözi, ami összezavarja őt, és az elméjében a valóság küzd a fikcióval, miközben cinizmusa a csoport irányában egyre inkább elsikkad.

Bár a People of Earth alaptörténete újszerű, mégsem mondanám jónak, mivel hiába a jó felvezetése, ha a nézők elé táruló kép egy igazán amatőr munka. Az epizód vágása, rendezés és úgy az egész gagyi, ötlettelen és fásult, mintha minden létező klisét és fogást össze akartak volna zsúfolni egyetlen sorozatba.

Egy jelenetnél sikerült csak mosolyognom, mikor Ozzie visszaemlékezett a balesetre, és megtalálta a mögötte elrejtett valódi emléket, na, az a vita meg úgy az egész stílus ügyes volt – de egyetlen jelenet kevés, hogy elvigyen a hátán egy egész szériát. A karakterek fásultak és érdektelenek, ahogy a főszereplőnk is, és ha nem sikerül a nézőnek egy egyénnel sem azonosulnia a szériában, az nem jó, nagyon nem jó!

people-of-earth-pilot-2

Nem ajánlom senkinek sem a sorozatot, és nem is nagyon hiszem, hogy akadna ebben az országban olyan elvetemült lény, mint én, és magától rábukkanna – a gyíkemberes témát pedig a South Park már korábban sokkal ügyesebben és kritikusabban feldolgozta.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.