Oldal kiválasztása

No Tomorrow -- "No Regrets" -- Image Number: NOT105a_0124.jpg -- Pictured (L-R): Tori Anderson as Evie and Allyn Rachel as Fern Berger-- Photo: Jack Rowand/The CW -- © 2016 The CW Network, LLC. All rights reserved.

Mindenki tett már olyan dolgot életében, amit megbánt – de vajon helyre lehet ezeket hozni?

Xavier észreveszi, hogy Evi kerülget valamit a listáján – szó szerint azt, hogy megbocsátást nyerjen középiskolai legjobb barátnőjétől (Allyn Rachel), akit cserben hagyott, hogy beállhasson a röplabdacsapatba. A páros végül megegyezik abban, hogy ha Evie kihúzza ezt a listáról, akkor Xavier is kihúz valamit a sajátjáról, aminek valami olyan dologhoz van köze, amit megbánt. Ez a srác számára azt jelenti, hogy visszaszolgáltat egy baseball-kártyát, amit még ötödikben csent el egy barátjától. Csakhogy nagyon hamar kiderül, hogy ez nem is lesz olyan egyszerű feladat, mivel a kártya azóta elkerült egy múzeumba. Evie mindeközben felkeresi régi barátnőjét, Fernt, aki az elmúlt évek alatt gyakorlatilag mindent véghez vitt, amire csak vágyott – és bár úgy tűnik, hogy nem haragszik Evie-re, hamar kiderül, hogy igenis, van némi düh a felszín alatt. Hank elhatározza, itt az ideje, hogy találkozzon netes barátnőjével, hogy így rendezze magában a Dreidre-dolgot, miközben egy társkereső app kihozza, hogy Timothy és Evie lelki társak lehetnek.

notomorrow1-5-3

Tudom, hogy csak magamat ismétlem, de akkor is újra le kell ezt írnom: ez a sorozat hétről-hétre lenyűgöz, ugyanis folyamatosan érdekes és fontos témákat hoz fel, amiket még képes humorosan is tálalni.

A héten persze Evie és Fern kapcsolata került középpontba, méghozzá nagyon is jogosan. Fern karaktere egészen megfogott – mikor először találkozunk vele, tizedikes kis nyomi, a gimi páriája, akinek Evie az egyetlen barátja. Aztán, tizenöt évvel később, már egy teljesen kikupálódott nőt látunk, akit kedvelni szeretnénk, főleg, mivel első ránézésre nem is haragszik Evie-re, és rögtön ott folytatná a barátságukat, ahol évekkel korábban az félbeszakadt. Ám aztán jön a hidegzuhany, jön a piszkálódás, a szemétkedés, mire utálni akarjuk egy kicsit Fernt – de nem tudjuk. Mert a sztoriba nincs jófiú és rosszfiú, csak két fél van, akik mindketten hibáztak és tettek kicsinyes dolgokat, mert senki sem tökéletes. De ezeket a hibákat igenis helyre lehet tenni, ha mind a két fél igyekszik és hajlandó a békülésre.

Xavier története ugyanezt a szálat kicsit másképpen fogta meg – Xaviernek ugyanis rá kellett döbbennie, hogy azzal, hogy ellopta az értékes kártyát, többet is ártott, mint elsőre gondolta volna, ezért, hogy rendezze a lelkiismertét, mindenkit végigjár, hogy rendbe tegye, amit gyerekként feldúlt. De itt jön a csavar: mert az életben lehet, hogy amit először átoknak látunk, az valójában áldás, és egy rossz kanyar végül arra az útra terel minket, ami nekünk meg van írva. Avagy végül így is, úgy is ott kötünk ki, ahol nekünk lennünk kell. Azt meg csak zárójelben jegyzem meg, hogy milyen baromi vicces dolgok történtek, amíg a két főszereplő eljutott ezekhez a konklúziókhoz.

No Tomorrow -- "No Regrets" -- Image Number: NOT105a_0677.jpg -- Pictured (L-R): Jonathan Langdon as Hank and Amy Pietz as Deirdre -- Photo: Jack Rowand/The CW -- © 2016 The CW Network, LLC. All rights reserved.

Hank szála kifejezetten a humorra épült most, de azért felmerült benne az is, hogy mennyire bízhatunk meg valakiben, akit a netről ismerünk – és az üzenet egészen pozitív volt, mert, tessék, igenis remek embereket lehet megismerni a neten keresztül, mert nem akar mindenki átvágni minket, akivel a világhálón találkozunk. Meg aztán volt itt még egy másik tanulság is: az, hogy valakivel nagyon jól kijössz és egy nyelvet beszélsz, még nem jelenti azt, hogy egymásba kell szeretnetek – lehettek egyszerűen remek barátok is. Emellett Timothy szála kicsit gyengébb volt – gyakorlatilag csakis arra épült, hogy ő vagy Evie utasítja vissza előbb a másikat – viszont arra remekül szolgált, hogy végleg lezárja az Evie-vel való kapcsolatát.

És akkor térjünk még vissza Eviehez és Xavierhez egy pillanatra, ugyanis ez az epizód rögtön fel is oldotta azt a kommunikációs problémát, ami a múlt héten merült fel. Xavier ugyanis a háttérben végig azon stresszelt, hogy szóljon-e Evie-nek arról, hogy már nem akar másokkal találkozgatni, csakis vele, és bizony be kellett járnia pár önismereti utat, mire összeszedte a bátorságát és kiöntötte a lelkét. Ami jelenet amúgy irtó cuki volt.

notomorrow1-5-1

Végezetül csak annyi kérdésem maradt, hogy vajon fogjuk-e még látni Fernt? Én egyáltalán nem lennék ellene, mert a csaj érdekes volt, és kíváncsi lennék, hogyan reagálna Xavierre, és arra, hogy „közeleg a vég”. Más szóval: igen, máris várom a jövő heti epizódot.

Szerző

Orlissa
Alapító és főszerkesztő-helyettes

A kedves-naiv-romantikus macskamán, aki írói ambíciókat hajszol. Reménytelen fangirl és könyvmoly.