Oldal kiválasztása

A CBS ismét egy új sitcommal próbálkozik, ami első ránézésre nem tűnik klisésnek, de két perc után rájövünk, hogy nagyon is az. Megmosolyogtató szituációkkal, jópofa poénokkal kezdett a Man with a Plan, de ezzel nálam ki is fújt.

Andi Burns (Liza Snyder) visszamegy dolgozni a harmadik gyermekének, Emme-nek (Hala Finley) az első iskolai napján, és mivel a férje, Adam (Matt LeBlanc) vállalkozó, így ő maga osztja be az idejét, és bevállalja a gyerekeket. Azonban Adam a kedves, jól nevelt és tiszta gyerekekhez szokott hozzá, ne az éhesekhez, nyűgösökhöz vagy kupisokhoz, így már az első nap végén vétót hirdet a gyerekekkel egyetemben, hogy minden térjen vissza a normális kerékvágásba. Andi így őrlődik a munkája és a családja között, mígnem rátalál a megoldásra.

manwithaplan-pilot-1

Bár a történet elején azzal vagyunk elfoglalva, hogy anya visszamenjen dolgozni, valójában végig arról szól minden, hogy a megszokott nemi szerepek nélkül minden rossz és felborul – mintha visszamentünk volna pár évszázadot az időben. És bár a készítők igyekeztek elkerülni az ellentmondásokat és sztereotípiákat, folyamatosan belefutottak ezekbe.

Kérdem én, ha Adam ennyire szabadúszó, és ok nélkül most átvállalja a gyerekeket, miközben eddig is megtehette volna, akkor miért is nem tette meg, miért csak estés apuka volt, aki csak a jó oldalból veszi ki a részét, minden mást meg leszar? Hasonló vonatkozik Andire is, aki meg anyaként annyira elkényezteti a gyerekeit, hogy azok bármit megtehetnek, a kocsiban hagyhatnak minden szemetet, nem kell becsukniuk a ház ajtaját, és csak a kaja nincs előre megrágva nekik…

manwithaplan-pilot-3

A sorozatbeli poénok eléggé kiszámíthatóak, és nem történt semmi olyan, amit ne láttunk volna már korábban, így egy erős közepesnek értékelném a sorozatot, ami valószínűleg ez a stílust fogja hozni az egész évad alatt, amire én nem vagyok kíváncsi.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.