Oldal kiválasztása

Ha már nyáron is volt egy kis véleményezés az akkor frissen kijött animékről, akkor megint itt az ideje leporolni ezt a jó szokást, és pengeélre állítani pár darabot az őszi szezon matadorjaiból is. Előre is elnézést az esetleges spoilerekért, de némelyik leírás igényli.

nanbak2

Nanbaka
Már akkor megtetszett ez a sorozat, amikor még ki sem jött, és ez a szeretett csak tovább fokozódott, amikor végre sikerült megnézni az első pár részt belőle. Hát, az biztos hogy az alkotók közül legalább mindenki olyan őrült, mint az animében feltűnő karakterek – kezdve a főhős négyessel. Nico, Uno, Rock és Jyugo egyrészről nagyon érdekesek (külön bírom Nico gyógyszeres mellékhatásait), másrészről nagyon szerethetőek, harmadrészről meg eddig arról voltak híresek, hogy minden börtönből képesek voltak megszökni, ám a szinte már komplett városnak beillő Nanba börtön – azon belül is a felügyelőjük, Hajime – rendszerint kifog rajtuk. Nagyon várom a további részeket, különösen azért, mert bár a sorozat nagy része fulladozik a humortól, az itt-ott elhintett szomorúbb pillanatok ténylegesen elgondolkodtatóak.

nanbaka1

Kiitarou shounen no youkai enikki

Misztikus, japán szellemvilággal fűszerezett anime, nemkevés humorral nyakon öntve. Bár a főhős fiú névben is bizonyos módon a kinézetében is emlékeztet a Gegege no Kitaro főhősére (kinek neve szintén a már többször említett Kitaro). Bár a két fiú háttértörténete eltérő, a youkai világgal ápolt kapcsolatuk ugyanolyan
családias és vicces – főleg amikor egy kisebb háború robban ki abból, hogy ha elveszik valakinek a kajáját. Nem tudom mennyire fogják komorabbra venni a figurát a készítők, de a Kiitarou már így is eléggé meggyőző egy darab.

kiitaro

Drifters

Szerintem erről a sorozatról nem kell sokat beszélnem, megteszik azt helyettem a epizódismertetők. Bár az OVA-s dolog miatt húztam egy kicsit a szemöldököm, a végeredmény végül is remek lett, és alig várom már, hogy
a következő rész is felkerüljön a net világába.

drifters

Cardfight!! Vanguard G Next
Ahogy anno mondogatták a Yu-Gi-Oh!-ra, hogy “ez már hányadik évada?”, most én vagyok így ezzel a Cardfight!! Vanguard széria legújabb, frissen indult évadával, aminek olyan már csak a címe is, hogy nagyjából minden hasonló témájú (és hosszúságú) sorozatnak legalább egy évadát hasonló névvel látták el. Ennek ellenére a behozott változások eddig látszólag jót tettek neki, és ha marad ez a szénvonal, akkor a későbbiekben egy egész jó darab kerekedik ki belőle, és nem lesz unalmas.

cardfight

Occultic;Nine
Eddig voltak dilis rabok, misztikus lények, szamurájok és párbaj kártyások, most pedig következzen a blogos meggazdagodás álma némi horrorral és városi szóbeszédekkel teli misztikummal.Az Occultic;Nine elég magasra tette a mércét, és bár a főhős srác eléggé nagy kebelbarátnőjével még nem tudok mit kezdeni, de a médiumként
dolgozó Aria egy nagyon szimpatikus karakter. Ha a többi szereplő (és persze a történet további menete) is hasonlóan érdekes lesz a továbbiakban is, akkor az egyik legjobb anime lesz ebben a szezonban.

occultic-nine

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.