Oldal kiválasztása

Habár a múlt heti események elég kemények voltak – mondjuk főleg a szereplőknek – ezúttal sikerült rajtuk túltenni. Azonban ezzel együtt számos kérdésre megjelent a válasz is, így mindenképp érdemes volt várni az új részt.

ahsvi14

Emlékeztek a két résszel ezelőtt felbukkan videóra a dokival? Nos, miután Shelby és Matt kiveszekedték magukat azt illetően, hogy mi történt – vagy épp nem történt – az erdőben, furcsa alakok jelennek meg a házban. Szerencséjükre azonban felbukkan a doki a videóból és kimenti őket a szorult helyzetből. Úgy tűnik, segíthet megtalálni Florat. És valóban! Flora megvan, de az is biztos, hogy nem mostanában fogják hazavinni, a kaki pedig csak egyre gyűlik a házaspár bokája körül. Arra persze legalább már rájöttek, hogy nem a városlakóktól kell félni, hanem az erdőben megbúvó furcsa népségtől. Ettől azonban még nemigen tudják, hogy mivel van dolguk. Egy dolog biztos: Florat vissza kell hozniuk közülük.

ahsvi13

Azért, tudjátok, engem kicsit idegel már Shelby és Matt. Kifejezetten buta emberekről beszélünk, akik élni akarták az amerikai álmot – istenem, hogy ez hányszor elhangzik! – közben történnek a szörnyűségek, ők pedig megbíznak az összes felbukkanó fura szerzetben, aki azt mondja, hogy segít. Persze, az már biztos, hogy szükségük van segítségre, de azért hogy így a karjába vetik magukat bárkinek, az túlzás.

A másik oldalról viszont, ahogy egyre jobban belelátunk Thomasin White és a bagázsa életébe, egyre érdekesebbé válnak. Persze, koszosak és furcsák, és egy agancsos nő parancsait követik, de kétségkívül izgalmas sztorit rittyentettek nekik. No, meg persze végre elkezdték a „Croatoan-dolgot” boncolgatni, ami már időszerű volt, tekintve, hogy a Roanoke-témával foglalkozik. Az is nyilvánvalóvá kezd már válni, hogy egy rakás vallási fanatikussal val dolgunk, ami abból is látszik, hogy ők is megesznek minden kamut. Így aztán nem is nehéz őket az orruknál fogva vezetni.

ahsvi16

Egyébként iszonyú érdekes, hogy Kathy Bates ismét Lady Gaga oldalán kötött ki. Meg kell hagyni, egy elég erős párosról beszélünk, ami most is beválni látszik. Ami változott, hogy Bates ezúttal azért némileg erősebb karaktert kapott, így újfent élvezhetjük a keménykezű öregasszony előadását. Lady Gagáról szólva pedig: a karaktere még mindig egy merő rejtély, csak annyi biztos, hogy olyan erőkkel bír, amiket jobb, ha az ember lánya nem hív ki maga ellen.

Marlowe továbbra is egy olyan szereplő, akit nem tudok egyszerűen hová tenni. Habár mindig pontosan azt teszi, amit mond és igyekszik segíteni, valahogy nem tud bennem bizalmat ébreszteni. Ahányszor ránézek, az az érzésem, hogy ronda titkai vannak és hogy a gyakran emlegetett Priscilla sem az, akinek mondják. Persze még azért bőven van még rész az évadban, így aztán bármire fény derülhet még. Annyi biztos, hogy nekem feláll a szőr a hátamon ettől a csávótól.

ahsvi15

Akciódús volt ez az epizód, amit bizony ki kell pihennünk, hogy a jövő héten újult erővel folytathassuk a Roanoke-kalandokat. És hát persze miért is ne tennénk? Rengeteg minden vár még ránk, de azért már a valódi történések szélét elkezdtük súrolni.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!