Oldal kiválasztása

flash-flashpoint-parents

Eddig csak bosszantott, most már bánt is…

Barry visszament a múltban, hogy megmentse édesanyját Eobardtól. Ennek az lett az eredménye, hogy az egész idővonal megváltozott.  Ő és a szülei békében és boldogságban élnek együtt, Central Cityben más lett a Flash, és teljesen más a viszonya a West családdal. Arról nem is beszélve, hogy a Star labor Ramon enterprises vállalattá alakult a gőgös Cisco kezei alatt. A probléma pedig annyi, hogy Barry valóban boldog, ám mindenki más szenved miatta. Amit eltűr kerek három hónapig, mikor is rosszullétek kezdik gyötörni, és az előző idővonalbeli emlékeit kezdi elveszíteni. Három hónap kellett neki, hogy rájöjjön, valami gáz van és ez az egész így nem jó. Ő elvileg a leggyorsabb ember a világon, és mégsem gondolkozik túl gyorsan.

maxresdefault

Mindemellett teli van hülyeségekkel a rész, logikátlan cselekedetekkel, és pluszba kapunk még egy „ugyan fuss már és tedd a dolgod” lelki rábeszélést, amit rettenetesen unok! Miért kell minden nagyobb kihívás elött azt hallgatni, hogy: „én erre nem vagyok képes! De Barry én hiszek benned!” És jé, máris képes rá, miért kell lefagynia és azt várnia, ki simogatja meg a kis lelkét?

Bár érezhető a soraimból az indulat, nem csak egy nagy rakás trágya lelhető fel a részben.  Van egy-két igencsak kreatív megoldás az idővonal változásból adódóan. Kiből ki lett, kiből mi nem lett stb. Van pár jó jelenet, amin kellemesen szórakoztam, a látvány még mindig nagyon jó, amikor a speedsterek futnak. Vagy ami eleinte furcsa volt, aztán tetszett, ahogy Iris és Barry össze vannak kapcsolva. Csöpögős de olyan, mintha minden időn vagy téren átívelne a szerelmük és ez szép. Szóval nem jelenthetem ki, hogy élvezhetetlen volt, bár most először életemben komolyan elgondolkoztam egy jelenetnél, hogy én ezt kikapcsolom, ami nagy szó…

images

Soha egy pillanatra nem vártam, hogy ugyan olyan lesz, mint a rajzfilm, ami zseniális, de azért szerettem volna azt a lelkületet visszalátni, de be kell ismerni ez a Barry nem a mi Flash-ünk. Grant Gustinra egy szavam nincs, de amit szerencsétlennek az írok odahánynak, az vérlázító. Ez a Flash ugyanis önző érdekekből ment vissza az időben, és három hónapig csücsült a babérjain mire eljutott oda, hogy hoppá, ez így mégsem lesz jó, mert többen szenvednek miattam. Végig megvan az ereje gyorshajtóként, viszont csak önző érdekekre használja, nem segít az ottani Flahsnek csak megfigyelni, már-már mozizni jár a helyszínre, mert milyen jó, hogy neki nem kell most semmit csinálnia, csak élvezni a visszakapott szüleit. Egy hős, nem nézi végig, ahogy miatta mások megsérülnek. Nem akarom túlzottan összehasonlítgatni a rajzfilmes vagy képregényes Flashel, de innen hiányzik az, amiért valakit hősnek hívunk. Az egyetlen felmentő momentum, hogy végül csak vissza akarja csinálni az egészet, de a rész hőse nem ő lesz, hanem az ellenlábasa, ami szégyen!

Folyamatosan kiábrándulok a sorozatból, és az, hogy ezt a harmadik évad első részénél kell, leírjam, nem sok jóval kecsegtet. Nagyon remélem, hogy innen már csak felfelé van, mert kénytelen leszek pörgetve nézni ezt a szenvedéses nyüszi – nyafi cirkuszt….