Oldal kiválasztása

Emlékeztek még arra a jó kis régi Feltámad a vadnyugat filmre? Hát most újra kézbe kerülhet, mert az HBO egy egész sorozatot akar szentelni ennek a világnak. A filmet lehetett szeretni, vagy utálni, de azért fontos mérföldkő volt a filmek között. Mindezt most modern köntösben is láthatjuk.

westworldpilot3

Adott egy park, ahol az emberek különböző világokba repülhetnek – a sorozat idején épp a vadnyugatra. Bármi megtörténhet ebben a világban, a látogatóknak ugyanis nem eshet baja. A lakók ugyanis mind androidok, akiknek nem csak hogy nem szabad bántaniuk a vendégeket – sőt, nem is tudják, mert így vannak programozva – de az a fő feladatuk, hogy minden igényt kielégítsenek, legyen az bármilyen mocskos. A pilot első perceiben ezt elég egyértelműen a néző tudtára is hozzák egy beszélgetés formájában a Dolores (Evan Rachel Wood) nevű androiddal. Dolores boldog, szépen találja a világot és teljesen rendben van látszólag azzal a ténnyel, hogy bármit megtehetnek vele. Kissé álmatagon válaszolgat a kérdésekre, de hát kit érdekel? Ő csak egy mesterséges teremtmény. Ezzel a kis jelenettel azonban elérik, hogy a kedves néző már az első perctől fogva véletlenül sem kedveli a valódi embereket ebben a sorozatban. Mindez pedig ahogy halad a történet, egyre erősebbé is válik.

westworldpilot1

Két szálon mozog főként a rész, egyrészt a parkban, ahol a vadnyugati események folynak és történetek játszódnak le újra és változnak meg, valamint a park üzemeltetői részében. Utóbbi kicsit hajaz egyébként az Éhezők Viadalának terepasztalához. Itt készül minden, ami a parkban van: a lovak, a lakók és az ő tevékenységeik is. Azonban valami hiba csúszik a számításokba és az androidok frissítése után furcsa hibákat kezdenek érzékelni a rendszerekben. Az élet azonban nem állhat meg, a show-nak folytatódnia kell.

westworldpilot4

A karakterek kifejezetten érdekesnek mutatkoznak. Egy részről ott van maga Dolores, aki bár mesterséges, mégis egyre furcsább dolgok történnek vele, amiket nem tud hová tenni. Az ő rendszere ugyan tökéletesen működik, csak épp a látogatókkal szalad el kicsit az a bizonyos ló. Aztán ott van még a rejtélyes fekete ruhás férfi, aki mindenáron Dolorest akarja magának és állandóan felbukkan. A személyes kedvencem pedig Bernard Lowe (Jeffrey Wright), aki a robotokkal foglalkozik. Pontosan az a típus, aki teljes szenvedéllyel él a munkájának. Elmélázik gesztusokon, szívvel-lélekkel foglalkozik az androidokkal és időnként már-már atyáskodón óvja őket. És természetesen ő az, akit állandóan piszkál a vezetőség, főleg, mivel az ő teremtményeivel van a probléma. Habár ő maga is abból él, hogy a park lakói kiszolgálják az emberek vágyait, mégis könnyű megkedvelni. Kifejezetten szerethető a kissé elvakult hozzáállása, ami néha már kissé hajaz a béna kis tudóséra, de azért vannak egészen jó meglátásai is.

westworldpilot2

Ígéretes pilot lenyűgöző látványvilággal és sok kérdéssel. Persze mindezek a kérdések nyilván megválaszolásra kerülnek majd az évad során, de mivel pilotról van szó, pontosan ez volt a feladata. Sok mindent ígér, amit remélhetőleg majd e is fog tartani. Engem sikerült kíváncsivá tenni.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!