Oldal kiválasztása

13

A Gotham most már nem csak jó, hanem ijesztően jó!

Feltűnik a városban egy titokzatos hipnotizőr, akiről egyből kiderül számunkra, hogy nem a hősök táborát fogja képviselni. Furcsa képességekkel megáldott húgát keresi, aki nem éppen szeretné, hogy nem túl megbízható bátyuskája magával vigye. Mindeközben pedig Bruce a saját hasonmásával való, gondokkal küzd.

8

Elkezdődött a Bolond Kalapos Arc, aki nem tűnik a szó szoros értelemben bolondnak, de úgy tűnik képes bárkit rávenni, hogy elássa a saját nejét a házvégében, ha ő azt úgy érzi hasznosnak. A pontos célját nem tudjuk, csak annyit, hogy Alice-t, a húgát keresi, aki egy volt Dr. Strange egyik kis pártfogoltjai közül, és most megszökött tőle, a vére pedig nem mindennapi, szegény lányka akaratán kívül árt másoknak.  Ebben a helyzetben pedig ki más segíthet, mint Jim, aki a lány nyoma után ered.

A másik talán egy leheletnyivel érdekesebb szál, az ahogy Bruce a saját valószínűleg klónozott hasonmásával küzd, vagyis, hogy mit tegyen vele. A srác pedig ezt a bizonytalanságot kihasználva le is lép, hogy rosszalkodjon kicsit, valószínűleg ez nem fog jót tenni Bruce úrfi jó hírének.

9

A rész nagy fordulatával mégis egy visszatérő szereplő szolgál. Lee visszajön Gothambe, hogy új vőlegényével letelepedjenek. A legdrámaiabb pillanatok ennek a szituációnak köszönhetőek a részben, mivel mind Jimnek, mind Leenek igen nehéz újra látniuk egymást. Sok mindent megéltek együtt, így a viszont látás pillanata érzelmileg alaposan túl lett fűtve, de pont eléggé, illetve a ki nem mondott szavak sok fájdalmat és érzést hoztak.A dolgot csak tetőzi, hogy Jim majdnem megszabadul az életétől, hála a kalaposnak, de az utolsó pillanatban visszarántják, vagy mégis maradt benne némi, abból a bizonyos öngyilkos hajlamból?

Végül, de nem utolsó sorban pedig, hogy hűen a sorozathoz az ezredik szálat is megemlítsem, Pingvin elindul a polgármesteri címért, és nem nem hülyéskedik valóban az emberek szeretetére és elismerésére vágyik, még ha ezért le is kell puffantani egy két oda nem való „elemet.”

14

Összefoglalva: Izgalmas, eseménydús rész volt, s bár egy egy jelenet bőven el van húzva, úgy érzem, ez csak arra szolgál, – és voltaképp jót is tesz neki , – hogy a szereplők érzelmei és minden apró mondanivalójuk tökéletesen meg legyen jelenítve, ebben pedig továbbra is jeleskedik a sorozat. És, hogy miért írtam azt, hogy ijesztően jó? A kalapostól én félek… csak rá kell nézni… őrült egy fazon…