Oldal kiválasztása

085b78fdac7ce4799ad89d4677a1729c

Ha már ennyire benne vagyunk a Gotham mámorában, akkor elhoztam nektek a top 5 gonosztevőt:

  1. Fish Mooney

fish_mooney_gotham

Bár nem képregény szereplő, igazán sok szerepet kapott a sorozatban és nem véletlenül. Karaktere nagyon igényesen lett kidolgozva, személyiségfejlődése sokrétű. Megküzdött számtalan ellenféllel, és eddig mindet sikeresen állította félre, még a halált is! Manipulatív, olyan, mint egy igazi óriáskígyó, ami tekintélyt parancsoló, erőt sugárzó, határozott, mégis roppant kecses.

  1. Professor Hugo Strange

94736ce1f5e16d8ad9023882288cd2f732c8bcc682e59ab319405e764557f657

Bár már kiderült számunkra, hogy a terve alaposan megbukott, mégiscsak ő az első ember a földön, aki visszahozott egy másik embert a túlvilágról és viszonylag épen. Azonban szörnyeket kreálni és ártatlan emberek testével és elméjével kísérletezni, nem szép dolog, így egyértelműen kijelenthető, hogy Strange igazán veszélyes, megszállott, elborult egy jellem, aki a tudomány leplével takarózva próbálja meg csökkenteni bűnei súlyát. A leggyomorforgatóbb, amikor a betegeinek próbál lelki tanácsadást nyújtani , olyan kis ártatlan,megértő, megbízható, miközben más embereket kegyetlenül darabjaira cincál szét, hogy kísérletezhessen velük.

4.Joker

gotham-jerome-joker

Azt hiszem, nem az eredeti Jokerről beszélünk, hiszen Jerom karakterének előtörténete nem éppen fedi el az általunk ismert Joker előtörténetét. Azonban biztos vagyok benne, hogy ez a pszichopata kis fickó, egy igen erős előfutára volt a Bűn Bohóc Hercegének. A meglátásai, módszerei, alapvető viselkedési formái, mind rá utalnak, de ahogy arra mindenkit megtanított, Joker bárkiből lehet, mert ő maga a gyilkos ösztön, a mosolygó emberi álca alatt.
3. Rébusz

edward_nygma

Edward Nygma karaktere nagyon jó szerepben indít a sorozat elején. Kis lükebóka helyszínelő, nyomszakértői tanácsadó, aki sokat segít Jim gordonnak és Harvey Bullocknak, de sokszor lenézik a férfit, amiért ennyire kelekótya, fura, vagy épp mert rettentő tudálékos. A sorozatos bántások, és csalódások után pedig elkövet valamit, ami felébreszti benne a gyilkost, aki rejtvények segítségével öl, és erre a legszebb példát már meg is kapjuk a második évad második felében. A félelmetes pedig az, hogy Rébusznak ez volt az első akciója, és gyenge, mondhatni amatőr első próbálkozás, még csak nem is Batman ellen ugye, de már ezzel is fel tudta forgatni Jim Gordon életét, és majdhogynem tönkretenni azt, és ez még csak a kezdet!
1. Pingvin

robin-lord-taylor-as-oswald-cobblepot-penguin-in-gotham-seas_9vra-640

Majdhogynem azt érzem nem is szorul magyarázatra, miért ő van az első helyen, de azért lássuk: Egy senkiből lett Gotham elsőszámú maffiafőnökévé. Hidegvérű elmebeteg, gyilkos, mégis nagyon stílusosan teszi, amit csinál. Az út, amit bejárt majdhogynem senkiéhez sem fogható, nagyon sokrétű az ő története, ezért nagyon komplex a személyisége. Mestere a cselszövésnek, emberek manipulálásának, mindig pont ott és pont úgy ejti el, a megfelelő információt, hogy abból ő jöjjön ki a legjobban. Nem ismer ellentmondást, aki nem tetszik neki, vagy keresztbe tesz neki, azt gondolkodás nélkül agyonlövi. Jim Gorodn az egyik zászlóshajója Gothamben, mivel anno megkímélte az életét, itt-ott segítenek egymásnak oda vissza. A bosszúállás megszállottja, ha egyszer valaki keresztbe tett neki, akkor az biztosra veheti, hogy előbb utóbb fű beharap.  Sánta, vékony, de mégis rettentően félelmetes, parancsoló kisugárzása van, ami igába hajt minden körülötte lévő bűnűzőt legyen szó bárkiről.

+1 A Baglyok Bírósága

80b2cc60-fda4-0133-e741-0a315da82319

Még nem derült ki sok róluk, és nem tudom, mennyit vesznek át a képregényekből, de az biztos, hogy senki és semmi nem uralta még egy egybefogóan Gothamet, int ők. mindenütt ott vannak, és aki az útjukban áll, arra kíméletlenül lecsapnak. Egy szervezet, mely a színfalak mögött irányít, urai életnek és halálnak.