Oldal kiválasztása

Mostanában nincs sok időm a nagyobb volumenű online időtöltésekre, ellenben a kisebb, ám mégis szórakoztató darabok szinte maguktól ugranak az utamba. Ilyenek mai cikkünk tárgyai a Dead Trigger és a Fallout Shelter.

dead-trigger-fallout-shelter1

Az elsőnek megnevezett gyermek egy tipikus zombiapokalipszises helyzetet vázol nekünk nagyon röviden és tömören. Túlélők vagyunk, akik irgalmas szamaritánusok módjára küldetések alkalmával segítünk másokon tárgyak megszerzésével vagy egy bizonyos történő védelmezésével. A kis széria második – és némileg fejlettebb darabja – sokkal ismertebb és szeretett az offline játékosok körében is, de én pont az elsőt azért hoztam fel, mert sosem szabad elfelejteni, hogy minden jó kezdődik valahol.

dead-trigger-fallout-shelter2

A Fallout-ot meg gondolom nem kell bemutatnom a gamer közösségnek. Egy nagyszabású és poszt-apokaliptikus játék, még jobb történettel. Nos, eme gyöngyszem fejlesztői gondoltak a tabletes/telefonos játékközösségre is, ugyanis kijött ezekre is egy kis “town builder”, vagy esetünkben inkább shelter builder játék, ahol mi vagyunk egy adott bunker vezetői és nekünk kell mindenről gondoskodnunk az élelmezéstől kezdve a energiaellátáson át a lakosság egyéb igényeivel bezárólag.

dead-trigger-fallout-shelter3

Én mindkét darabot nagy örömmel fogadtam, mert egyrészt nagyon szeretem a zombikat és a velük kapcsolatos (jól) elkészített játékokat, valamint a Fallout szériának is nagy rajongója vagyok – és természetesen egyik játékban sem kellett csalódnom. Az egyik dinamikus és kellően véres, a  másik meg, igaz kissé szöszölős, de ha rendszeresen ránéz az ember, és ténylegesen képes haladni vele, akkor garantált a szórakozás.

dead-trigger-fallout-shelter4

Mindkét játék természetesen vesz el akár órákat is a kedves gamer életéből – meg józan eszéből is, ha nagyon felhúzza -, ennek ellenére mindkettő szórakoztató és jól kidolgozott. Egyik fejlesztőre sem lehet egy rossz szavam se, hiszen ők megtették azt, amit a játékosok elvárnak tőlük. Telefonra vagy tabletre én mindenképpen tudom ajánlani ezt a két játékot időtöltésnek, mert ténylegesen megéri a beléjük fektetett idő.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.