Oldal kiválasztása

A pilot után egy kellemes, kiszámítható, ám feszültséggel teli horrorra számítottam – nos, feszültség az volt rendesen, ám a kiszámíthatóság már kevésbé, és ez még jobbá tette az Outcastet.

outcast-s01-1

Kyle Barnesnak (Patrick Fugit) kemény gyermekkora volt, ugyanis édesanyja szörnyű körülmények között tartotta őt kisfiúkorában, bezárta egy szobába, üvöltött vele, és kiszámíthatatlanul viselkedett. Mígnem történt valami, ami miatt az anyja kómába esett, Kyle-t pedig örökbe fogadta egy család – de itt a fiú megpróbáltatásai még korántsem értek véget. Felnőtt korában ugyanis elítélt bűnözővé vált, mivel bántalmazta feleségét, aki nem emlékszik ebből semmire. Eközben Anderson atya (Pilip Glenister) minden erejével, a gonosszal harcol, aki ezúttal egy kisfiút kerített hatalmába. A démoni megszállás tipikus jegyeit mutatva Anderson segítségül hívta Kyle-t, aki bár kétkedve ment el, de amit a saját szemével látott, az meggyőzte őt egy másik hatalom létezéséről, és egyúttal további magyarázattal szolgált édesanyja viselkedésére.

outcast-s01-2

Kyle és Anderson összefogása pedig egy teljesen új frontvonalat nyitott a démonok és emberek világa között, aminek hatására Kyle-ban ismét felidéződnek a régi emlékek, a régi képesség mikéntje, és az, hogy mi is történt valójában azon az éjszakán, mikor bántalmazta feleségét. Az atyával közös „munka” valamelyest kiszakította a férfit az önsajnálatból, de hogy ez mennyire tett jót neki, az már kérdéses, mivel olyan katasztrófaspirál van készülőben, amire sem ő, sem Anderson nem számított.

outcast-s01-3

Az Outcast csapata remek munkát végzett, mivel a feszültséget epizódról-epizódra megtartotta, és akadtak olyan pillanatok, mikor tovább emelte. Kyle történetét nem kell ragozni, iszonyatosan érdekes, és remekül adagolt az információ, olyan ütemben látjuk mi is a múltat, ahogy realizálódnak a dolgok Kye fejében. Anderson atya jelleme is érdekes, mivel egyházi emberként kvázi szentnek gondolnánk, de a férfinak megvannak a maga rossz szokásai és hibái, és pont ezzel válik igazán kedvelhető személyiséggé.

Egyedül a kisváros további karaktereinek bemutatását nem élveztem annyira, és bár akadt olyan momentum, ahol érdekessé váltak, mégis Kyle és Anderson vitték el igazán a prímet. Talán még a helyi rendfenntartó erő, Giles (Reg E. Cathey) nyomozása volt még, ami érdekfeszítőnek bizonyult.

Az első évad cliffhangerrel ért véget, méghozzá egy brutálisan erős darabbal, így tűkön ülve várhatjuk a folytatást. A második évadot már biztosan berendelte az AMC, és remélhetőleg abban még több morzsát kapunk, hogy jobban összeállhasson a nagy egész, remélhetőleg ugyanebben a lassú és feszült tempóban.

Szerző

Catleen
Catleen
Alapító és főszerkesztő

Mindig online kütyüfüggő, “csak még egy epizód” suttogó, űrhajó gyűjtögető kocka, digitális bennszülött. Igazi fangirl és PR munkatárs a Serenityn.