Oldal kiválasztása

Szeretek csak úgy random játékok után kutatni a Steam-en, mert általában olyankor lehet belefutni igazán jó játékba, ha nem is keresed. Én is így akadtam rá a Deadbreedre, amivel nem indult rózsásan bimbózó kapcsolatunk, de ahogy harc követtet harcot, úgy kedveltem meg ezt a darkos hullarablós játékot – már amikor kedvelem.

deadbreed3

Nos, a játék történet menetéről nem tudok sokat mondani – hiszen voltaképpen nincs is -, annyi a Deadbreed lényege, hogy az általunk megszerzett/ megkedvelt és lehetőleg jól kitapasztalt breed lénnyel vegyük fel a harcot társaink oldalán, hogy mi legyünk az élőholt legények (vagy lányok) a gáton. Több lényből tudunk választani, akiknek nemcsak kinézetét, hanem kasztját is jobbára kedvünk szerint variálhatunk, attól függően mi az, ami a számunkra számára megfelelő harcmodor.

deadbreed2

Az első dolog, ami miatt már eleve rossz helyzetből indult nálam a Deadbreed, az a csapatos harc. Aki eddig is olvasta már a gamer cikkeimet az tudja, hogy  a világból kilehet vele kergetni – messzebbre csak akkor, hogyha nem a szintemnek megfelelő leosztásba kerülök. És ez sajnos megtörtént. Arra nagyon kell vigyázni, hogy a tutorialt nagyon hamar ki kell ütni (már ha kilehet), és nem szabad hagyni, hogy egy extrém helyre bekerülj akkor, amikor még az irányítást sem tudod.

deadbreed4

Maga harc az nem vészes: nagyjából fél órányi lehetőség van megölni az ellent és elpusztítani az erejüket adó monolitot, de a végelszámolásba az is sokat visz, hogy a te csapatodból hányan és mennyiszer haltak meg vagy éppen mennyiszer hullottak el az ellenfél karakterei. Harc közben lehet a karakterünk szintjét növelni, valamint akár harc közben is lehet felszereléssel ellátni a harcosunkat.

deadbreed5

A kinézetre és a képességekre adom a pipát, tényleg nagyon szép, látványos és horrorosoknak megfelelően morbid egyik-másik lény kinézete, és szerencsére a kezdetben borzalmas kamerakezeléssel is lehet mit kezdeni. A különféle breedeket a hetente kapott – vagy esetleg megvásárolt – kulcsok segítségével lehet felszabadítani egy bizonyos időre (egy harc, egy nap, egy hét). A különféle dizájnok és skillcserék némileg feledtetik azt, hogy kevés a játszható breed, de remélhetőleg még bővülni fog a készlet.

deadbreed1

Nem indult nálam elsöprő sikerrel a Deadbreed, de mégiscsak azt tudom rá mondani, hogy egy jó játék. Érdekes kidolgozású, izgalmas és persze nem kicsit látványos. Aki vevő a csapatos duhajkodásra annak mindenképpen ajánlom, akiknek meg nem – azok fogjanak be pár ismerőst és akkor legalább a közeli haverok fognak
keresztbe lenyelni, ha elszúrsz valamit.

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.