Oldal kiválasztása

Már rengeteg mangáról mondtam azt, hogy bárcsak lenne belőle animált sorozat is, ahogyan az is szinte már a csapból folyik, hogy a kevés játékidőt vagy rosszul lezárt animék méltó folytatást kapjanak, úgy mint az idén meghosszabbított D Gray Man, vagy a jövőre várható Ao no Exorcist. Reméljük, hogy a tíz felsorolt delikvens is kap további részeket az elkövetkező években.

hoozuki1

  1. Koutetsujou no Kabaneri
    Talán még ennek a sorozatnak van a legtöbb esélye, hiszen idei darab és az SNK-másolatos mizériát leszámítva elég nagy népszerűségre tett szert a rajongók körében – nem véletlenül. Ha készül is belőle második évad, akkor valószínűleg az is éppen olyan intenzív és érzelem dús lesz, mint amit az elsővel tapasztaltunk.

koutetsujou

9.Barakamon
Bár a nyári szezonban kijött a Handa-kun, de ez sokkal inkább előzmény és bár hordozza a Barakamon humorát, sokan mégis inkább a felnőtt (és úgy kretén) Handa és barátai mindennapi életét követnék, semmint annak a gimis fiúnak, aki képes tintával írni a táblára.

barakamon

8.Black Bullet
Akármennyire is közel áll a szívemhez ez a sorozat, sajnos azt is be kell látnom, hogy két másik delikvenshez hasonlóan nagyon kicsit az esélye annak, hogy megéljen egy folytatást. Maga a Light Novel, ami alapján készült sem túlzottan hosszú, és azóta sem lett a rajzolt verzió folytatva, így nincs miből táplálkoznia az esetleges alkotóknak.

black-bullett

7.Mononoke
Legszívesebben azt mondanám, hogy ez a sorozat úgy remek ahogy van – nem is kell neki voltaképpen második évad -, de mégis ott van bennem a kisördög, hogy igenis jó lenne látni a Medicine Seller újabb kalandjait és az Agatha Christie-féle krimi esetekkel körül véve.

mononoke

6.Karneval
Semleges állapotot képviselek az animével szemben, hiszen a látványt leszámítva nem sok minden van benne, ami miatt szeretni lehetne, de a manga folytatását és a benne történteket ismerve igenis releváns lenne egy második szezon belőle – némileg több komolysággal és kevesebb fanservicevel.

karneval

5.Hoozuki no Reitetsu
Kevesebb elmebeteg animét ismerek, mint a Hoozuki és voltaképpen ez is olyan helyzetbe van, mint a Mononoke – maga sorozat nem igényli a folytatást, de a rajongók annál inkább.

hoozuki

4.Claymore
Na, most értünk el ahhoz a részleghez, hogy szegény sorozat több sebből is vérzik: egyrészt a lezárás finoman szólva is hagy némi kívánni valót maga után, és a manga is már annyira messzire ment, hogy az a mennyiség már szó szerint kiált azért, hogy folytassák a hősies Claymore Clare és a többiek nem kicsit véres és drámai utazását.

claymore

3.Kuragehime
Most egy kicsit humorosabb vizekre evezünk: a Kuragehime szerintem egy nagyon aranyos, talán kissé túl szürreális (de a jó értelemben), de mindenképpen aktualitást képviselő anime, és bár a manga fejezeti lassan kerülnek a nagyérdemű elé, a benne lévő történetszál és a kialakuló konfliktusok remek táptalaja az esetleges elkövetkezendő évadnak.

kuragehime

2.Overlord
Sokakkal ellentétben én ezt a művet tartom a No game No life mellett az egyik legszórakoztatóbb virtuális valóságos sorozatnak, és tűkön ülve várom a második évadot, amire biztos, hogy még kell várni egy jó ideig – hiszen nem hajt a Madhouse -, de ami késik nem múlik.

overlord

1.Deadman Wonderland
A Claymore mellett a rossz lezárás iskolapéldája lehetne sajnos a DW, és utólag is csak egy kis OVA lett kisajtolva az amúgy remek témákat boncolgató anime mellé. Remélhetőleg még nem leszek lélegeztetőgépen, mikor ennek is végre láthatom a folytatását.

deadman

Szerző

Hanama
Alapító és szerkesztő

Főállású gamer, horror rajongó és anime szakértő. Sok mindenről szeretek és tudok beszélgetni, ezért is jó zombi módjára mindenki agyára megyek.