Oldal kiválasztása

Augusztus 28-án került megrendezésre a 2016-os év második nagy League of Legends összecsapása, ahol Európa esportolói mérték össze erejüket és tudásukat. Természetesen a Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendő online játék összecsapásaira sokan voltak kíváncsiak. Helyszínünk a Corvin Mozi, interjúalanyunk pedig Aisha.

aisha-lol-2

Sok League of Legends jelmezed van cosplayesként, a mostani rendezvényre új darabbal készültél?

Új, LoL-os karaktert nem készítettem mostanában. A Kitty Cat Katarinámat másodszor hozom rendezvényre. A téli szezonra várható viszont a ritkán cosplayelt Éjpenge Irelia kinézete. Nagy falat lesz, de remélem, megbirkózok a feladattal és minőségire sikeredik.

Elkísért valaki a rendezvényre? Találkoztál barátokkal, ismerősökkel?

A párom, PierceTheHeaven korábban indult el otthonról, mint én, mivel nagy szerepe volt az előmunkálatokban és persze vetítés alatt is – szervezőként és kommentátorként egyaránt. Viszont nem unatkoztam, mert nagyon sok barátom és ismerősöm is eljött a rendezvényre, volt kivel eltöltenem az időt.

A rendezvény látogatói közül sokan felismertek, milyen pozitív élményekkel gazdagodtál?

Az volt jellemző, hogy inkább utólag írtak rám facebookon, twitchen, hogy láttalak, jól néztél ki/szuper volt a cosplayed/alacsonyabb vagy, mint gondoltam stb 😀  Csak pozitív élményem volt. A cosplayyel kapcsolatban azt emelném ki, hogy minden kelléket sikerült bepakolnom és egytől-egyig haza is hoznom.

Ki a kedvenc karaktered a League of Legendsben, és miért?

Ez változó. Nem vagyok az a típus, aki only-karakterrel játszik, azaz van vagy 400 játéka egy hőssel. Ráadásul a meta is sokat alakul, igyekszek én is alkalmazkodni. Főként lövész, támogató és középső ösvényesként szeretek játszani. Sivirt, Thresht és Ahrit emelném ki.

aisha-lol-1

Hogy érezted magad az egész rendezvényen, akadt valami igazán kedves dolog, amit átéltél?

Szerintem a rendezvény nagyon tartalmasra sikerült. Az egyik legjobb pillanat az volt, amikor Elison, a műsorvezető/főszervező megkérte a közönséget, hogy mindenki nézzen a széke alá, ahova borítékokban ajándékokat rögzítettek. Az emberek egytől egyik újra gyerekként érezhették magukat, szinte öröm volt végignézni a termen, hányan kotorásztak izgatottan és emelték magasba a borítékokat.

Te is nagy játékos vagy, melyik csapatnak szurkoltál és miért?

Én az UOL-nak szurkolok és természetesen azért, mert Vízicsacsi ott játszik. De egyébként is szimpatikus a csapat hozzáállása és kisugárzása. De magán a döntőn a Splyce csapatáért izgultam.

 Láttál olyan támadást vagy mozdulatot a játékban, amit otthon te is szívesen kipróbálnál?

Természetesen láttunk nagyon szép megmozdulásokat, de az LCS játékosok a legtöbb csapattaktikát előre begyakorolják, tökéletesítik. Ezeket az én elomon, soloq-ban nem lehet megvalósítani. Az 1v1-es szituációknál a másik kijátszása meg egyéni teljesítmény, nem hiszek abban, hogy el lehetne lesni. Mindenkinek magának kell éreznie az adott karaktert és a skillt.

Mi a véleményed a hazai online gamer kultúráról?

Szerintem maga a gamer közösség megosztott és kialakulatlan, de közel sem vészes a helyzet. Remélem a jövőben minél több rendezvény, verseny lesz, ami jobban összehozza az embereket. De ha magáról az online felületről beszélünk, azon legtöbbször csak RÁK folyik. Arc és név nélkül az emberek sok mindent írhatnak.

Mi lesz a legközelebbi esemény, akár cosplayes, akár gamer, ahol ismét lehet veled találkozni?

RealGamersen, Kecskeméten leszek szeptember 24-én, mint cosplayes és Kitty Cat Katát hozom^^. Gyertek el, más cosplayesek is lesznek és nagyon sok lolozás! Várunk titeket.

 

A képeket Thanior Pictures készítette!

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!