Oldal kiválasztása

Augusztus 28-án került megrendezésre a 2016-os év második nagy League of Legends összecsapása, ahol Európa esportolói mérték össze erejüket és tudásukat. Természetesen a Magyarországon is nagy népszerűségnek örvendő online játék összecsapásaira sokan voltak kíváncsiak. Helyszínünk a Lurdy Ház, interjúalanyunk pedig Pukcilla.

loldöntő.pukcilla.2

Sok League of Legends jelmezed van cosplayesként, a mostani rendezvényre új darabbal készültél?

Igen, rendezvény előtt egy jó másfél héttel jött a hype, hogy meg akarom csinálni Dianát, és keresve se találtam volna jobb alkalmat az első viselésre, mint ez a rendezvény!

Elkísért valaki a rendezvényre? Találkoztál barátokkal, ismerősökkel?

Egyfajta szervezőként mentem, így kíséretem „csak” a párom volt, aki szintén hasonló szerepkörben volt jelen, viszont rengeteg baráttal találkoztunk a helyszínen, ami mindig nagy öröm.

A rendezvény látogatói közül sokan felismertek, milyen pozitív élményekkel gazdagodtál?

Sajnos azért én még ott nem tartok, hogy név szerint felismerjenek, viszont a cosplayemre rengeteg dicséretet kaptam. A legnagyobb pozitívum, amit el sem akartam hinni, amikor odajött egy srác, és az volt az első kérdése a karvértemet nézve, hogy „Ez tényleg fémből van?”.. Ennél nagyobb elismerést egy dekorgumiból készített „valami” szerintem nem kaphat 😛 Ezen kívül jó volt látni, hogy rengeteg szurkolót a szülei kísértek el, sőt, egy anyuka odajött hozzám selfie-ket csinálni, és közben kérdezgette a fiát, hogy „Ez a karakter erős, szereted?”. Mókás pillanat volt, amikor a boltos kollégáknak elmentünk venni némi harapnivalót, és látszódott az embereken, hogy nem igazán értik a helyzetet, a sminkemről max a Kiss nevű együttesre tudtak asszociálni 😀 Emellett nekem ez volt az első gamer témájú konferálásom, és megtiszteltetés volt, hogy egy ilyen tapasztalt partner mellett tehettem meg, mint Oroberto.

loldöntő.pukcilla.3

Ki a kedvenc karaktered a League of Legendsben, és miért?

Az első szerelem Cassiopeia volt, szerintem jól kidolgozott története van, ő volt az első olyan hős, akivel nem érdekelt, hogy nem tudok játszani, valamilyen megmagyarázhatatlan okból szükségem volt rá. Aztán egyre többet játszottam vele, megértettem a mechanizmusát, és nagyon szerettem játékban is. Mondjuk azóta már egy jó párszor átdolgozták, és ezzel az utolsóval szerintem kicsit elrontották. Rajta kívül a másik Draven, neki a személyisége fogott meg nagyon, nem igazán tudnék más olyan karaktert mondani, aki rendelkezik egy tényleges kiforrott személyiséggel, tulajdonságokkal, az meg csak egy plusz pont, hogy lövész karakterről beszélünk. (Esetleg még Jinx-nek vannak jellegzetes ismertetőjegyei, őt is sokszor választom egyébként).

Hogy érezted magad az egész rendezvényen, akadt valami igazán kedves dolog, amit átéltél?

Nagyon jól éreztük magunkat, és ezt a közönség nevében is bátran állíthatom, szuper visszajelzéseket kaptunk. Tényleg azt volt a legjobb látni, hogy több száz kilométerről feljöttek egész családok hozzánk, és látszott a szülőkön, hogy nem feltétlenül értik, hogy mi miért történik, meg egyáltalán hogy működik ez a játék, de együtt örültek, és szurkoltak a gyerkőceikkel őszintén.

loldöntő.pukcilla.1

Te is nagy játékos vagy, melyik csapatnak szurkoltál és miért?

Nem nevezném szurkolásnak, inkább antiszurkolás volt a G2-nak, szerintem a „paródiavideójukkal” kicsit (nagyon) túllőttek a célon, így minden szimpátiámat elveszítették, örültem volna a Splyce győzelmének, hogy koppanjon a G2 😛 ettől függetlenül gyönyörű játékot láttunk tőlük, és megérdemelték a győzelmet.

Láttál olyan támadást vagy mozdulatot a játékban, amit otthon te is szívesen kipróbálnál?

Persze, láttam, volt egy nagyon szép Ekko menekülés, de kevés vagyok én hozzá 😀

Mi a véleményed a hazai online gamer kultúráról?

Leginkább sajnos épp a kultúra hiányát vélem felfedezni a játékosok nagyobb részében (itt a LoL-osokról tudok csak beszélni), de hiszem, hogy a való életben értelmesebb, normális emberek ők is, csak kihasználják az internet adta „anonimitást”, és hogy úgysem találkoznak a másik féllel élőben soha. Persze nem tartom helyesnek, de remélem, hogy így van.

loldöntő.pukcilla.4

Mi lesz a legközelebbi esemény, akár cosplayes, akár gamer, ahol ismét lehet veled találkozni?

Legközelebb a pécsi PlayIT-en leszek megtalálható, az még kérdéses, hogy civilben, vagy cosplayben megyek.

Szerző

Ixi
Alapító és szerkesztő

Főállású gonoszkodó sárkányboszorkány, egyben egyetemista tündérlány. Szeretem a fantasyt, a horrort és a pc játékokat. Őzike forever!